G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,83
GR. ALTIN2.873,31
BTC2.143.304,83

İspanya’da Ameliyat Bekleyenlerin Sayısı 850 Bine Ulaştı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İspanya Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, ameliyat olmak için beklemekte olan hastaların sayısı bir önceki yıla göre 56 bin artarak 850 bine yükseldi. Ülke genelinde sağlık sistemine dair yaşanan sorunlar, İspanya’yı diğer ülkeler arasında ön plana çıkarıyor. Sağlık Bakanlığı, kriz durumunda olduğunu belirtirken bekleme listesindeki hasta sayısının artışına dikkat çekti.

İspanya’da, ameliyat sırası bekleyen hastaların sayısı her geçen yıl artmaya devam ediyor. 850 bin hastanın ameliyat için sıra beklediği belirtildi. Bu rakam, 56 binlik bir artışa işaret ediyor ve ülkedeki sağlık krizinin boyutlarını gözler önüne seriyor. Ameliyat için bekleyen hastaların sayısındaki artış, önümüzdeki yıllarda da devam edecek gibi görünüyor.

Ameliyat bekleme sırasında rekorlar kırılan İspanya’da, ortalama bekleme süresi 128 gün olarak açıklandı. Ülke genelinde ameliyat taleplerindeki yoğunluğun artması, sağlık sisteminin sıkıntıya girmesine neden oluyor. Ameliyat bekleyen hastaların sayısının 850 bine ulaşması, ülkedeki sağlık sorunlarının ciddiyetini ortaya koyuyor.

İspanya’daki 17 özerk yönetim arasında bekleme sürelerinin en fazla olduğu bölgeler Extremadura (181 gün), Endülüs (174) ve Cantabria (173 gün) olarak biliniyor. Bu bölgelerdeki hastalar, ameliyat için daha uzun süreler beklemek zorunda kalıyor. Ameliyat sıralarının en yoğun olduğu branşlar ise travmatoloji, oftalmoloji, genel ve sindirim cerrahisi olarak sıralandı. Bu branşlarda ameliyat olmak isteyen hastalar, uzun süreler boyunca sıra beklemek durumunda kalıyor.

Anadolu Ajansı (AA) tarafından verilen bu habere göre, İspanya’daki sağlık sistemi ciddi sorunlarla karşı karşıya. Bekleme listesindeki hastaların sayısındaki artış, ülkenin sağlık sistemine olan talebin arttığını gösteriyor. Ameliyat sırasında yaşanan uzun bekleme süreleri, hastaların sağlık hizmetlerine erişiminde zorluk yaşamasına neden oluyor. İspanya Sağlık Bakanlığı, bu durum karşısında acil önlemler almaya çalışsa da, sorunların çözümü için daha kapsamlı çalışmalar gerektiği düşünülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İspanya’da Ameliyat Bekleyenlerin Sayısı 850 Bine Ulaştı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!