G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO37,92
CNY4,87
GBP45,60
EURO/USD1,11
BIST9.625,77
Petrol70,96
GR. ALTIN2.914,47
BTC2.171.584,18

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Enflasyon İle İlgili Önemli Açıklamalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim nedeniyle 1,5 ay sonra gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Enflasyonla mücadeleye yönelik mesajlar veren Erdoğan, yıllık enflasyonun senenin ikinci yarısından itibaren düşüşe geçeceğini söyledi. Erdoğan’ın açıklamaları arasında, “Dün açıklanan şubat ayı rakamlarına göre istihdam mevsim etkilerinden arındırıldığında 32.4 milyona ulaştı. Bizim de sorunumuz enflasyon baskısıdır. Emeklilerimiz başta olmak üzere enflasyonun yol açtığı sıkıntıları biliyoruz. Bu konuda tavrımız enflasyonu düşürerek kalıcı refah artışını sağlamaktır.” ifadeleri de yer aldı.

Erdoğan, seçim ekonomisi uygulamayarak millete karşı sorumluluklarını yerine getirdiklerini belirtti. Kendi bedellerini ödeseler dahi ülkelerine, milletlerine, gelecek nesillere bedel ödeten her türlü popülist adımdan kaçındıklarını vurguladı. Erdoğan, bu kararlı duruşlarının Türkiye ekonomisi için ne kadar değerli olduğunu zamanla herkesin göreceğini söyledi.

Yıllık enflasyonun senenin ikinci yarısında düşüşe geçeceğini beklediklerini söyleyen Erdoğan, uyguladıkları politikaların etkisiyle cari açıkta bir daralma başladığını belirtti. Ocak ayında yıllık cari açığın 15 milyar dolar azaldığını ve altın ile enerji hariç tutulduğunda ise 34,6 milyar dolarlık bir cari fazlalık gerçekleştiğini açıkladı. Erdoğan, enflasyonla mücadelede kararlı olduklarını ve senenin ikinci yarısında enflasyonun düşeceğine inandıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları genel olarak ekonominin durumu ve enflasyonla mücadele konusuna odaklandı. Emeklilerin ve genel olarak halkın enflasyonun yol açtığı sıkıntıların farkında olduklarını belirtti. Seçim ekonomisine uzak durduklarını ve popülist adımlardan kaçındıklarını vurgulayarak, ülkenin ve ekonominin geleceği için sorumluluklarını yerine getirdiklerini ifade etti. Cari açık konusunda ise daralmanın başladığını ve olumlu gelişmeler yaşandığını açıkladı. Erdoğan’ın açıklamalarıyla enflasyonla mücadele konusundaki kararlılıklarını ve ekonominin geleceğiyle ilgili umutlarını dile getirdiği görülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Enflasyon İle İlgili Önemli Açıklamalar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!