G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO38,03
CNY4,87
GBP45,64
EURO/USD1,11
BIST9.596,66
Petrol70,83
GR. ALTIN2.908,51
BTC2.187.645,49

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Lokantalara KDV Düzenlemesi! Suistimalin Önüne Geçilecek.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, temel gıdalardan alınan KDV oranının yüzde 1’e indirilmesinin bazı işletmeler tarafından suiistimal edildiği ve buna bir düzenleme getirildiği belirtildi. Yeni düzenleme ile birlikte, lokantaların hizmetlerini sunarken et, su, meyve suyu gibi gıda malzemeleri satışı göstererek yüzde 1 KDV ile faturalandırmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bu yeni düzenlemeye göre, hizmet sunan lokantalar, kafeler, pastaneler gibi işletmeler, kendilerinin hazırlayıp sundukları yiyecek ve içecekler ile dışarıdan temin ettikleri ürünler için yüzde 10 oranında KDV hesaplayacaklar. Bu sayede, işletmelerin suistimalinin önüne geçilmesi ve vergi kaçırılmasının engellenmesi amaçlanıyor.

Ayrıca, işletmelerin telefon veya internet üzerinden yaptıkları siparişler ile adrese gönderme, gel-al gibi yöntemlerle satışlarının da aynı kapsamda değerlendirileceği belirtiliyor. Bu sayede, işletmelerin hile yapmasının önüne geçilmesi ve vergi yükümlülüklerinin yerine getirilmesi sağlanacak.

Öte yandan, işyeri ruhsatı olmadan müşterilere hizmet sunan ve masa, oturma yeri, tezgah gibi alanlarda yiyecek ve içecek hizmetleri sunan işletmelerin yaptıkları satışların da bu kapsamda değerlendirileceği vurgulanmaktadır. Bu şekilde, hizmet sunan tüm işletmelerin adil bir şekilde vergilendirilmesi ve vergi yükümlülüklerinin yerine getirilmesi sağlanacak.

Sonuç olarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi ile hizmet sunan işletmelerin vergi kaçırmasının önüne geçilmesi ve vergi denetimlerinin etkin bir şekilde yapılması hedeflenmektedir. Bu sayede, vergi adaleti sağlanacak ve vergi kaçakçılığının önüne geçilerek devlet gelirlerinin artması sağlanacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Lokantalara KDV Düzenlemesi! Suistimalin Önüne Geçilecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!