G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,23
CNY4,86
GBP45,70
EURO/USD1,12
BIST10.034,88
Petrol74,03
GR. ALTIN2.917,18
BTC2.176.852,26

İsrail, Gazzeli’lere Havadan Güvenlik Uyarısı Yaptı: Kuzey Bölgesi Tehlikede!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzey bölgesine yönelik bir uyarıda bulundu. 7 Ekim tarihinden bu yana süren saldırılar sonucunda bölgede büyük hasarın oluştuğunu belirten İsrail, yeni saldırı sinyalleri verdi. Bu doğrultuda, Gazze Şeridi’nin işgal altındaki kuzey bölgesine gitmemeleri konusunda Gazzelilere uyarı yapıldı. İsrail uçaklarının havadan attığı broşürlerde, kuzey bölgesinin güvenli olmadığı ve buraya gitmemeleri gerektiği belirtildi.

Filistinlilerin yerinden edilmesine de değinilen haberde, İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi’nde yaklaşık 2,3 milyon kişinin bulunduğu belirtildi. Bu saldırıların ardından 1,9 milyon kişi yerinden edildi ve çoğu Refah kentine sığındı. Refah, İsrail’in daha önce “güvenli bölge” ilan ettiği bir şehir ve sığınanların sayısı hızla artarak neredeyse 1,5 milyona ulaştı. Mısır sınırında bulunan Refah şehrinin nüfusu, saldırılar nedeniyle drastik bir şekilde arttı.

Saldırılar sonucunda ölen ve yaralanan Filistinlilerin sayısına da değinildi. En az 33 bin 797 Filistinlinin hayatını kaybettiği, bunların içinde en az 14 bin 500 çocuk ve 9 bin 560 kadının bulunduğu belirtildi. 76 bin 464 kişinin de yaralandığı ifade edildi. Enkaz altında hala binlerce kişinin olduğu ve saldırılarda hastanelerin, okulların ve diğer sivil altyapının hedef alındığına dair bilgiler paylaşıldı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına devam ettiği ve bölgede yaşanan insani krizin derinleştiği vurgulandı. Saldırıların sadece insan hayatını tehlikeye atmakla kalmayıp, aynı zamanda bölgenin altyapısını da ciddi şekilde zarara uğrattığı belirtildi. Gazzelilere sığındıkları yerlerde bile güvenlik endişeleri yaşadıkları ve saldırılardan kaçarak yaşamlarını korumaya çalıştıkları vurgulandı.

Bu gelişmeler üzerine uluslararası toplumun, Gazze’de yaşanan krize derhal müdahale etmesi gerektiği ve taraflar arasında barışçıl bir çözüm bulunması için çaba sarf etmesi gerektiği vurgulandı. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının durdurulması ve bölgenin yeniden insani yardımlarla desteklenmesi gerektiği ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail, Gazzeli’lere Havadan Güvenlik Uyarısı Yaptı: Kuzey Bölgesi Tehlikede!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!