G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,20
CNY4,86
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.907,25
Petrol73,67
GR. ALTIN2.925,70
BTC2.175.285,62

ABD Savunma Bakanı Austin, İsrail Savunma Bakanı Gallant ile Görüştü: İran Saldırıları Sonrası Beyaz Saray Desteği!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Savunma Bakanı Lloyd Austin, ABD’nin İsrail’e verdiği destekleri İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’a iletti. 13 Nisan tarihinde İran’ın gerçekleştirdiği hava saldırıları sonrasında gerçekleşen görüşmede, Austin ve Gallant bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Pentagon tarafından yapılan açıklamaya göre, Austin İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarını ele aldı ve ABD’nin, İsrail’in savunmasına olan desteğini teyit etti.

ABD’nin İsrail’in savunmasına verdiği destek ve bölgedeki stratejik istikrar hedeflerini vurgulayan Austin, İsrail ile yakın iş birliğine devam etme sözü verdi. 1 Nisan tarihinde, İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısında 7 İranlı yetkili ölmüştü. Bu saldırının ardından İran, İsrail’e misilleme yapacağını duyurmuş, İsrail ise gerekli karşılığı vereceğini belirtmişti.

İran, 13 Nisan tarihinde İsrail’e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzeleriyle saldırı başlatmıştı. Bu saldırılar sonrasında Austin ve Gallant arasında gerçekleşen görüşmenin detayları üzerinde duruldu ve İsrail’in savunma kalkanının güçlendirilmesi konusunda somut adımlar atıldığı belirtildi. Austin, görüşmede aynı zamanda, ortak savunma operasyonlarının önemini vurguladı ve ABD’nin İsrail ile olan iş birliğini daha da güçlendirmek istediklerini belirtti.

Sonuç olarak, ABD Savunma Bakanı Austin ve İsrail Savunma Bakanı Gallant arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, İran’ın İsrail’e düzenlediği saldırılar ve bu saldırılara karşı alınan önlemler ele alındı. Her iki taraf da, stratejik istikrarı koruma konusunda ortak bir vizyona sahip olduklarını ve yakın iş birliği içinde çalışmaya devam edeceklerini vurguladılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Savunma Bakanı Austin, İsrail Savunma Bakanı Gallant ile Görüştü: İran Saldırıları Sonrası Beyaz Saray Desteği!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!