G-QXXHXL9JW0
USD34,19
EURO38,10
CNY4,87
GBP45,83
EURO/USD1,11
BIST9.665,78
Petrol71,88
GR. ALTIN2.896,29
BTC2.181.480,01

İBB’nin Kemer Country kararına istinaf: Golf sahaları konut imarına açılacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eyüpsultan’daki Kemer Country’nin golf sahalarının konut imarına açılmasıyla ilgili yaşanan hukuki süreç devam ediyor. İBB’nin açtığı dava sonucunda İstanbul 6. İdare Mahkemesi tarafından verilen iptal kararı, istinafta kaldırıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından golf sahalarının rezerv yapı ilan edilmesiyle başlayan süreç, Demirören Grubu’nun Ziraat Bankası’na devriyle devam etmişti. İBB’nin itirazı üzerine verilen iptal kararı, mahkemece bozuldu ve inşaatlar için hukuki engel kalktı.

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, rezerv yapı alanı ilanının mevzuata uygun olduğuna karar verdi. Kararda, bölgedeki yapılanma kültürünü bozmayacak şekilde arazinin değerlendirilmesinin önemine vurgu yapıldı. İmar planlarına göre golf sahalarının konut alanına dönüştürülmesinin uygun olduğu belirtildi.

Dava sürecinde çeşitli bilirkişi raporları hazırlandı. Farklı sonuçlara ulaşıldığı için dosyanın mahkemeye iade edilerek yeni bir bilirkişi incelemesi yapılması kararlaştırıldı. Emlak Konut GYO’nun 2023 yılı satış raporuna göre, Göktürk Kemer Evleri ve Villaları’ndaki satışlar dikkat çekici oldu. 35 adet ünitenin satıldığı Göktürk Kemer Evleri, 809 milyon 680 bin lira gelir elde etti. 8 adet villa satışıyla ise 1 milyar 167 milyon 400 bin liralık bir değer elde edildi.

Bu gelişmelerin ardından bölgedeki inşaat ve imar faaliyetlerinin nasıl şekilleneceği merak konusu olmaya devam ediyor. İBB’nin kararın bozulması üzerine yeni adımlar atması beklenirken, bölge sakinleri ve çevreciler ise konut imarının çevreye etkilerini ve yeşil alan kaybını gündemde tutuyor. İdare mahkemesinin aldığı kararın bölge halkı ve çevreciler arasında nasıl değerlendirileceği ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBB’nin Kemer Country kararına istinaf: Golf sahaları konut imarına açılacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!