G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,12
CNY4,87
GBP45,80
EURO/USD1,11
BIST9.829,19
Petrol71,25
GR. ALTIN2.930,70
BTC2.227.840,31

Rusya’da Baraj Patladı: 15 Bin Ev Sular Altında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya’nın Orenburg bölgesinde bulunan Orsk kentinde, 6 Nisan akşamı Ural Nehri üzerindeki bir barajın patlaması sonucu 15 bin 641 ev sel suları altında kaldı. Bu durum, 33 farklı bölgedeki 193 yerleşim birimini etkiledi. Su taşkınları nedeniyle 4 bin 13 bahçe de zarar gördü. Etkilenen bölgelerde yaşayan vatandaşlar, suyun kente doğru ilerlemesi üzerine tahliye edilmeye başlandı.

Kurgan Belediyesi yetkilileri, sel tehlikesine karşı halkı uyararak acil bir tahliye çağrısı yaptı. Ural Nehri boyunca yer alan barajın patlaması, Tümen bölgesindeki 8 yerleşim biriminde acil durum ilan edildi. Tümen Bölge Valisi Aleksandr Moor, selin İşim Nehri’nde su seviyesini 10 metreye kadar çıkarabileceğini belirtti. Bu nedenle, hızlı bir şekilde tahliye çalışmalarına başlandı.

Barajın patlaması sonrasında mahsur kalan binlerce kişi kurtarılmak amacıyla afet bölgesine yardım ekipleri sevk edildi. Ülkenin diğer bölgelerinde de su taşkınları başladı ve birçok yerleşim birimi etkilendi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sel felaketi nedeniyle özel bir komisyon kurulması talimatını verdi ve afet bölgesindeki vatandaşların yardımına koşulması gerektiğini vurguladı.

Kurgan ve Tümen bölgelerinde 8 Nisan’da acil durum ilan edildi ve geçici barınma merkezleri açılarak tahliye operasyonları başlatıldı. Yaşanan afet durumuyla ilgili bilgiler, Anadolu Ajansı tarafından aktarıldı. Patlayan baraj nedeniyle 15 bin 641 evin etkilendiği ve sel sularının hızla yayıldığı Rusya’daki bu felaket, hızlı bir müdahale ve koordineli bir şekilde yapılan tahliye operasyonlarıyla kontrol altına alınmaya çalışılmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rusya’da Baraj Patladı: 15 Bin Ev Sular Altında!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!