G-QXXHXL9JW0
USD34,19
EURO38,08
CNY4,87
GBP45,74
EURO/USD1,11
BIST9.665,78
Petrol71,94
GR. ALTIN2.892,39
BTC2.168.290,99

Antalya’daki Teleferik Faciası: 5 Tutuklama, 8 Adli Kontrol!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen teleferik faciası hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada 14 şüpheliden 5’inin tutuklandığını, 8’inin adli kontrol kararı aldığını ve 1 kişinin serbest bırakıldığını duyurdu. Facianın yaşandığı Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki kabinin düşmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 17 kişinin yaralandığı bildirildi. Olayın ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarından oluşan bir heyet detaylı incelemelerde bulundu. Soruşturma sonucunda 14 şüpheliden 5’i tutuklanırken, 8’i adli kontrol kararı alırken 1 kişi serbest bırakıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraki Anet A.Ş’nin eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de tutuklananlar arasında olduğu belirtildi. Kazanın nedeni henüz tam olarak belirlenemese de Tünektepe Teleferik Tesisi’nde bir direğin devrilmesi sonucu kabinlerden birinin parçalandığı ve içinde bulunan 8 kişinin yaralandığı açıklandı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi olay anında ve 3 kişi tahliye sırasında yaralandı. Facianın ardından teleferik sisteminin durması sonucu havada mahsur kalan 184 kişiden 128’i kurtarıldı.

Adalet Bakanı Tunç, olayın kaza değil cinayet olduğunu belirterek, soruşturmanın tüm yönleriyle titizlikle sürdürüldüğünü dile getirdi. Faciada ihmali bulunanlar arasında ise teleferik hattını işleten firma ile bakım ve onarımından sorumlu olan firma yetkilileri ve çalışanlarının da olduğu vurgulandı. 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet Savcısı koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda uzman bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan ön rapor, müşteki ifadeleri ve şüpheli savunmalarıyla birlikte değerlendirilerek kararın verildiği belirtildi. Facianın ardından Antalya’da huzursuzluk ve endişe hakimken, yetkililer soruşturmanın hızla sonuçlandırılacağı ve sorumluların adalet karşısına çıkarılacağı sözü verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya’daki Teleferik Faciası: 5 Tutuklama, 8 Adli Kontrol!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!