G-QXXHXL9JW0
USD34,19
EURO38,08
CNY4,87
GBP45,74
EURO/USD1,11
BIST9.665,78
Petrol71,94
GR. ALTIN2.892,39
BTC2.168.290,99

Antalya’daki Teleferik Kazasında Şaşırtıcı İddialar Ortaya Çıktı: 156 Parça Değişmesi Gereken Yerine Sadece 19 Parça Değiştirilmiş!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde yaşanan teleferik kazasında bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan ön raporda, kaza sonucunda 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 7 kişinin yaralandığı belirtildi. Rapora göre, yapılan incelemelerde AK Parti döneminde yapılan teleferikte, bakım işlemleri sırasında değiştirilmesi gereken 156 parça bulunmasına rağmen CHP’ye geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan ANET A.Ş’nin sadece 19 parçayı değiştirdiği tespit edildi. Heyet, tesise yapılması gereken ağır bakımın daraltıldığı ve sınırlı bakım yapılmasının ardından tesisin işletmeye alındığı sonucuna vardı.

Raporda yer alan bilgilere göre, teleferik kazasının baş mimarı olan CHP’li Mesut Kocagöz tarafından yapılan açıklama henüz gerçekleşmedi. Kocagöz, CHP’li Muhittin Böcek’in kazanmasının ardından ANET A.Ş’nin başına getirilmiş ve 5 yıldır yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdürmektedir. Kocagöz’ün ANET A.Ş’nin ihmalleriyle ilgili açıklama yapması beklenmektedir.

Bilirkişi raporunda, teleferik kazasının detaylarına da yer verildi. 12 Nisan tarihinde meydana gelen kaza sonucunda 5 nolu teleferik direğinin flanş bağlantılarını sağlayan cıvataların koptuğu belirlenmiştir. Direğin çekme kuvveti sonucu kabinin alt kısmına çarparak çelik konstrüksiyonu koparttığı ve içerisindeki insanların aşağıya düştüğü tespit edilmiştir. Devrilmiş direğin incelenmesi sonucunda flanş bağlantılarını oluşturan cıvataların deformasyona uğradığı ve halatın makaraya sıkıştığı belirlenmiştir.

Raporda aynı zamanda bakım personelinin bazılarının mesleki yeterlilik belgelerinin bulunmadığı ve risk değerlendirmesinin eksik yapıldığına dikkat çekilmiştir. Ayrıca, teleferik tesisinin bakım ve işletmesi için yapılan sözleşmede bakım işlerinin Anet A.Ş tarafından Megatower A.Ş’ye verildiği ve bazı önemli kontrollerin yapılmadığı rapor edilmiştir.

Sonuç olarak, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait teleferik tesisinde yaşanan kaza sonucunda hayatını kaybeden ve yaralanan kişilerin sayısının artmaması için yapılan bakım eksikliklerinin ve ihmallerin detaylı olarak incelenmesi ve sorumluların gereken cezai işlemlere tabi tutulması gerekmektedir. Teleferik tesislerinin güvenliği ve işletmesine ilişkin daha sıkı denetimlerin yapılması gerektiği sonucuna ulaşılmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya’daki Teleferik Kazasında Şaşırtıcı İddialar Ortaya Çıktı: 156 Parça Değişmesi Gereken Yerine Sadece 19 Parça Değiştirilmiş!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!