G-QXXHXL9JW0
USD34,19
EURO38,19
CNY4,87
GBP45,90
EURO/USD1,12
BIST9.665,78
Petrol71,86
GR. ALTIN2.902,19
BTC2.175.016,65

Dışişleri Bakanlarından Gerilimle İlgili Önemli Görüşmeler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün gece yaşanan gerilime ilişkin Ankara’dan ilk tepki geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre; Bakan Fidan görüşmede, 13 Nisan gecesi İsrail’e yönelik gerçekleştirilen misillemenin ardından bölgede gerilimin daha fazla yükseltilmemesi gerektiğini vurguladı. İranlı bakan Abdullahiyan ise, İsrail’e karşı misilleme operasyonunun sona erdiğini ve İran’ın saldırıya uğramadığı takdirde bir harekata girişmeyeceğini söyledi. Ancak, İran’a yeni bir saldırı yapılması halinde daha güçlü bir karşılık vereceklerini belirtti.

Bakan Fidan, bölgedeki gerilime ilişkin İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron’la da bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki bakan da yaşanan gerilimin daha fazla tırmandırılmaması gerektiğini vurguladılar. İran’ın İsrail’e yönelik İHA ve balistik füze saldırısının ardından Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze’de devam eden savaşının yayılma ve tırmanma riski taşıdığı ve İran’ın Şam Büyükelçiliğine yapılan saldırının uluslararası hukuka aykırı olduğu belirtildi. Ayrıca, bu saldırının İran’ın misillemesi ve sonrasındaki gelişmelerin bölgesel bir savaşa dönüşme potansiyelini artırdığı ifade edildi.

Öncesinde gerçekleştirilen itidal çağrıları ve gerekli girişimler hakkında bilgi verilen açıklamada, gelecek sürecin bölgesel istikrara ve küresel barışa zarar verebileceği vurgulandı. Taraflara itidal çağrısında bulunulmasının yanı sıra, tırmanmaya son verilmesi gerektiği mesajı da iletilmekte ve gelişmeler takip edilmekte olduğu belirtildi. Bölgemizin istikrarına zarar verebilecek süreçlerin önüne geçmek için çabaların sürdürüleceği ve ilgili kurumlarla iş birliği içinde hareket edileceği ifade edildi. Ayrıca, güvenlik tehditlerine karşı önlemlerin alındığı ve Cumhurbaşkanı’nın durumdan düzenli olarak haberdar edildiği aktarıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanlarından Gerilimle İlgili Önemli Görüşmeler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!