G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.140,74

İsrail Şehri İHA’lar Tarafından Saldırıya Uğratıldı! Gözler Bölgede

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orta Doğu, İsrail’in Şam saldırısının ardından yeniden hareketlenirken, İranlı askerlerin ölümüne neden olan saldırı sonrası Tahran yönetimi misilleme için düğmeye bastı. Bölgedeki alarm seviyesi yükselirken, Tahran yönetimi, devam etmeye niyetli olmadıklarını belirtti. Ancak, İran ordusu, İsrail’in karşılık vermesi halinde daha büyük bir saldırı düzenleyecekleri konusunda uyarıda bulundu. Operasyonun başarıyla sonuçlandığı ve devam etme niyetlerinin olmadığı ifade edildi.

Bu süreçte İran’da dikkat çekici bir görsel, internette dolaşıma girdi. İnsansız hava araçlarının sürü halinde ilerlediği ve bir şehri yok ettiğine ilişkin anlar resmedildi. İran Devrim Muhafızları’nın çıkış noktası olduğu belirtilen görselde, İsrail’in yoğun saldırılar sonucu ağır yıkıma uğradığı bir sahne ortaya konuldu. Yıkılan binalar ve çıkan yangınlar görselde dikkat çeken detaylar arasındaydı.

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, İran’ın Şam Konsolosluğu’na İsrail tarafından düzenlenen saldırının asıl sorumlusunun ABD olduğunu belirtmişti. Bakıri, İsrail’in Şam saldırısında ölen İranlı askerlerin İsrail’in sonunu hızlandırdığını savunarak, saldırının cevapsız kalmayacağını ifade etmişti. Ayrıca, Bakıri, “Şam saldırısının asıl sorumlusu ABD’dir ve hesap vermelidir.” demişti.

Bu açıklamalardan günler sonra İran, İsrail’e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlattı. İran, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıkladı.İran’ın bu saldırısı sonucunda bölgedeki gerilim ve tansiyon yükselirken, taraflar arasındaki çatışma riski artmış oldu. Sonuç olarak, İran’ın saldırılarını gösteren görsel de bu gerilimin ve tansiyonun bir göstergesi olarak ortaya çıktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Şehri İHA’lar Tarafından Saldırıya Uğratıldı! Gözler Bölgede

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!