G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO38,24
CNY4,88
GBP45,82
EURO/USD1,12
BIST9.678,71
Petrol71,69
GR. ALTIN2.899,41
BTC2.192.676,57

Genç Çello Sanatçısı Adasu Akın’ın Müzikteki Başarılı Yolculuğu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşar Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi çello sanatçısı Adasu Akın, başarılı bir müzisyen olarak dikkat çekiyor. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın Çocuk Korosu’na katılarak müzik eğitimine başlayan Akın, daha sonra keman ve ardından viyolonsel eğitimi aldı. İtalya’da bulunduğu süre boyunca Master Class derslerine katılarak başarı yakalayan genç müzisyen, müzik eğitimini 2022 yılında İtalya Parma Conservatorio Arrigo Boito’da tamamladı. Daha sonra burslu olarak Yaşar Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü’nde yüksek lisans eğitimine devam eden Akın, aynı zamanda Yaşar Üniversitesi Senfoni Orkestrası’yla sahne alıyor ve bireysel konserler veriyor. Kendi tarzındaki besteleri de yakın zamanda yayınlamayı hedefliyor.

Müzik serüvenine ilişkin konuşan Adasu Akın, müziğe ailesinin etkisiyle başladığını belirtti. Aşkı Memnu dizisinde viyolonsel sahnesine denk gelerek bu enstrümanı seçtiğini ifade eden Akın, müziğe olan tutkusunu anlattı. İtalya’ya gitmeden önce dil bilmediği için zorlanan ve birçok zorluğa göğüs geren genç müzisyen, bu süreçte ayakta kalmayı öğrendiğini belirtti.

İtalya’da çeşitli kültürleri tanıyan ve klasik müzikten farklı türlerde de kendini geliştirmeye çalışan Akın, birçok önemli konser ve performans deneyimi yaşadı. Klasik müzik konserlerinin ardından türkü söyleme deneyimlerinden bahseden Akın, farklı kültürlerden gelen arkadaşlar edindiğini ve türküler aracılığıyla bağlarını güçlendirdiğini belirtti.

Kariyerine İzmir’de devam eden genç müzisyen, kendi tarzındaki şarkılar ve coverlarıyla dinleyicilere ulaşıyor. Viyolonsel, piyano ve İtalyanca dersleri vererek harçlığını çıkaran Akın, gelecekte doktora eğitimi de düşündüğünü dile getirdi. Müziğin ruhuna olan sorumluluğunu vurgulayan Akın, şarkı söyleyerek viyolonsel çaldığında tamamlanmış hissettiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Genç Çello Sanatçısı Adasu Akın’ın Müzikteki Başarılı Yolculuğu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!