G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.989,05

Suudi Arabistan: “Kriz Genişlerse Ciddi Sonuçlar Olabilir!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suudi Arabistan yönetimi, İran’ın İsrail’e düzenlediği İnsansız Hava Aracı (İHA) saldırılarının ardından bölgedeki gelişmeleri yakından takip etti. Riyad, askeri gerilimin artmasının tehlikeli sonuçlara yol açabileceği uyarısında bulundu. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, taraflara itidalli olmaları çağrısında bulunarak, bölgeyi savaşın tehlikelerinden uzak tutmaları gerektiğini vurguladı. Uluslararası barış ve güvenliğin korunması adına Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Küresel barış ve güvenlik açısından son derece hassas olan bölgede krizin genişlemesi halinde ciddi sonuçların olabileceği uyarısında bulunuldu. İsrail’in Şam’daki İran konsolosluğuna düzenlediği hava saldırısının ardından tansiyonun yükseldiği belirtildi. Bu saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan 2 general ve toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti. İran, İsrail’in saldırısına karşılık verileceğini duyururken İsrail de aynı şekilde yanıt vereceğini belirtmişti. İran’ın Devrim Muhafızları Ordusu, kamikaze insansız hava araçları ve füzelerle İsrail’e saldırı düzenlediğini açıklamıştı.

Suudi Arabistan yönetimi, bölgedeki gerilimin tırmanmaması gerektiğini vurgulayarak krizin genişlemesinin ciddi sonuçlara neden olabileceği uyarısında bulundu. Tüm tarafların herhangi bir adım atmamaları ve daha fazla tansiyon yaratmamaları gerektiği belirtildi. Suudi Arabistan, İran-İsrail gerilimindeki tansiyonun bölge genelinde yayılması halinde ciddi sonuçların olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

İran’ın İsrail’e düzenlediği saldırılar bölgedeki tansiyonu yükseltti. İsrail’in Şam’daki İran konsolosluğuna yönelik hava saldırısı sonrasında İran’ın misilleme yapacağını duyurmasının ardından Devrim Muhafızları Ordusu’nun İsrail’e saldırıları gelişti. Bu süreçte Suudi Arabistan yönetimi, tansiyonun yükselmesinin bölge için tehlikeli sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu. Uluslararası barışın korunması ve tüm tarafların itidal sergilemesi gerektiği vurgulandı. Sonuç olarak, İran-İsrail geriliminin bölge genelinde yayılmasının ciddi sonuçları olabileceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Suudi Arabistan: “Kriz Genişlerse Ciddi Sonuçlar Olabilir!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!