G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,29
CNY4,88
GBP45,86
EURO/USD1,12
BIST9.675,68
Petrol71,45
GR. ALTIN2.897,99
BTC2.176.055,62

İran-Israil Gerilimi: Tahran Hava Sahası Ticari Uçuşlara Açıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mihrabad Havalimanı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, şehir merkezinde bulunan havalimanını 02.30 ile 07.30 arasında kapatılmış ve bu saatler arasındaki tüm uçuşlar iptal edilmişti. Ancak bu aralık, öğlen 12.00’ye kadar uzatıldı. İran’ın İsrail’e dün gece insansız hava aracı ve füzelerle gerçekleştirdiği saldırı sonrasında Tahran hava sahası tüm ticari uçuşlara kapatılmıştı.

İsrail, İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına 1 Nisan’da hava saldırısı düzenlemişti. Bu saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2’si general rütbesinde toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti. İran, İsrail’in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına yapılmış bir saldırı olduğunu düşünerek misilleme yapacaklarını açıklamıştı. İsrail ise İran’ın saldırısına karşılık vereceğini belirtmişti.

İran dün gece İsrail’e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle gerçekleştirilen bir saldırı düzenlemişti. İran, saldırı sonucunda bazı askeri hedeflerin vurulduğunu belirtirken, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemleriyle engellendiğini, ancak güneydeki bir askeri üsse bir füzenin isabet ettiğini açıklamıştı.

İran-İsrail gerginliği son dönemde tırmanışta ve her iki ülke de karşılıklı tehditler savurmaktadır. Her iki taraf da karşılıklı saldırılar gerçekleştirmiş ve uluslararası toplumu endişelendirmiştir. İki ülke arasındaki gerilimin barışçıl yollarla çözülmesi beklenirken, taraflar arasındaki çatışma ve saldırılar devam etmektedir. Tahran hava sahasının kapatılması da buna İran ile İsrail arasındaki gerginliği gösteren bir işarettir.

Öte yandan, hava sahasının kapanması nedeniyle Mihrabad Havalimanı’nda yaşanan uçuş iptalleri ve aksaklık, şehirdeki seyahat planlarını olumsuz etkilemekte ve hava yolcularını mağdur etmektedir. Uçuşların ne zaman normale döneceği hakkında henüz bir açıklama yapılmazken, gelişmelerin yakından takip edilmesi gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran-Israil Gerilimi: Tahran Hava Sahası Ticari Uçuşlara Açıldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!