G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO38,28
CNY4,87
GBP45,87
EURO/USD1,12
BIST9.685,93
Petrol71,89
GR. ALTIN2.914,95
BTC2.189.576,29

Antalya’daki Teleferik Kazası: Kurtarılan 174 Mahsur Kişi Sonunda Kurtarıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen teleferik kazasında, bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti ve 10 kişi yaralandı. Kabinlere sıkışan 174 kişi ise 23 saatlik kurtarma operasyonu sonunda kurtarıldı. Milli Savunma Bakanlığı, kurtarma çalışmalarına katılan Hava Kuvvetleri’ne ait helikopter ile tahliye görevinin başarıyla gerçekleştirildiğini duyurdu. Hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi Aydın’ın Söke ilçesinde toprağa verildi.

Antalya’daki teleferik kazasının ardından AFAD, teleferik kazasına ilişkin başarılı tahliye operasyonunun tamamlandığını ve kurtarılan vatandaşlara şifa dilediklerini belirten bir açıklama yaptı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 13 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. İşletme ve bakım sorumlularının da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi.

AFAD Başkanı Okay Memiş, kazanın nedeniyle ilgili incelemelerin devam ettiğini ve kazanın teleferiğin taşıyıcı direğinin kırılmasıyla meydana geldiğini belirtti. Kurtarılan vatandaşlardan 13’ü kontrol amaçlı hastaneye sevk edilirken, bakanlar ve yetkililer de sosyal medya üzerinden paylaşımlar yaparak yardımlarını belirttiler.

Kurtarma operasyonunun başarılı bir şekilde tamamlandığı ve mahsur kalan vatandaşların tamamının kurtarıldığı açıklandı. Son olarak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz’ın açıklamalarına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan yalanlama ile kamuoyuna yansıyan haberler arasında yer aldı. Teleferik kazasıyla ilgili detaylı raporların paylaşılacağı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya’daki Teleferik Kazası: Kurtarılan 174 Mahsur Kişi Sonunda Kurtarıldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!