G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,83
GBP45,41
EURO/USD1,12
BIST9.968,21
Petrol74,52
GR. ALTIN2.863,66
BTC2.156.697,53

Antalya’da Teleferik Faciası! Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’da teleferik kazası faciası, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait teleferik hattında dün gece meydana geldi. Bir demirin çarpması sonucu kabinin tabanı koptu ve içerisinde bulunan 8 kişi metrelerce yükseklikten düşerek yaralandı. Maalesef yaralılardan biri hayatını kaybetti. Hattın durmasıyla birlikte 171 kişi mahsur kaldı, gece boyunca süren kurtarma operasyonunda 137 kişi kurtarıldı. 29 kişi için ise çalışmalar devam ediyor. AFAD, 543 personel, 7 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 108 araç ve 6 ambulansla operasyona destek veriyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da konuyla ilgili açıklama yaparak yaralıların hastanelere nakledildiğini ve tedavilerinin devam ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da gelişmeleri yakından takip ediyor. Teleferik kazasıyla ilgili soruşturma başlatılırken, bir bilirkişi heyeti olayı incelemeye başladı. AFAD Başkanı Okay Memiş, kurtarma operasyonunun devam ettiğini, 16 kabindeki 128 kişinin kurtarıldığını ve 43 kişinin tahliyesinin sürdüğünü açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hayatını kaybeden vatandaşa Allah’tan rahmet dileyerek olayla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını ve mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise kazayla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaparak kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ve helikopter desteği sağlandığını belirtti. Antalya Valiliği, havadaki kabinlerde mahsur kalan 96 vatandaşın kurtarıldığını açıkladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise kazanın detaylarını açıklarken, kurtarılan ve mahsur kalan vatandaşların durumları hakkında bilgi verdi. Bakanlar, valiler ve belediye başkanları olayla ilgili açıklamalar yaparken, kurtarma operasyonunun devam ettiği vurgulandı. Kaza anı ise cep telefonu kamerasına yansıyarak genç bir kızın yaşadığı panik anları belgeledi. Kazayla ilgili detaylar netleşirken, kurtarma çalışmaları titizlikle sürdürülmekte.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya’da Teleferik Faciası! Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!