G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO37,88
CNY4,85
GBP45,62
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,47
GR. ALTIN2.884,71
BTC2.165.675,88

Yunanistan Dışişleri Bakanı: “Sükunete Kavuşmalıyız” – Gerapetritis’ten Çarpıcı Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis, Türkiye ile yaşanan sorunların “bir gecede çözülemeyeceğini” belirtti. Gerapetritis, Delphi Ekonomik Forumu’nda yaptığı açıklamada Ankara-Atina ilişkilerini değerlendirirken, iki ülke arasındaki ilişkilerin temel unsurlarından birinin, tarafların temel pozisyonlarının değişmeyeceğinin anlaşılması olduğunu vurguladı. Yunan Bakan, Türkiye ile onlarca yıl öncesine dayanan sorunların çözümü için bir süreç gerektiğini ve bu sorunların bir gecede çözülemeyeceğine inandıklarını söyledi.

Gerapetritis, Türkiye ile yaşanan gerilimlerin azaltılmasının önemine de değindi. Bakan, gerilimlerin krizlere yol açmamasının önemli olduğunu belirterek, geçen 10 ay içinde yaşanan pek çok gerilime rağmen, hızlı bir şekilde yönetilmesi sayesinde gerilimlerin azaldığını ifade etti. Yunanistan Dışişleri Bakanı, Türkiye’nin öngörülemez bir müttefik olduğunu ve bölgede sükunete kavuşmanın önemli olduğunu vurguladı. Her iki tarafın da karşılıklı pozisyonlarının dengeleyici olduğunu kabul etmenin önemine dikkat çekti.

Gerapetritis ayrıca, Yunan vatandaşlarının güvenliğini ve huzurunu önemsediğini belirtti. Çocuklarının tehlikeli bölgelerde yaşamamasını ve kendilerini güvende hissetmelerini istediğini söyledi. Gerapetritis’in, Türkiye ile olan ilişkilere ve bölgedeki istikrara yönelik açıklamaları, iki ülke arasındaki gerilimleri azaltmaya yönelik bir adım olarak görülebilir. Bakanın, sükunetin sağlanması ve krizlerin önlenmesi için taraflar arasında diyaloğun sürdürülmesi gerektiğini vurgulaması, bölgenin istikrarı açısından önem taşımaktadır.

Sonuç olarak, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis’in Türkiye ile olan ilişkilere ve bölgedeki istikrara yönelik yaptığı açıklamalar, sorunların çözümü ve bölgenin sükunete kavuşması açısından önemli bir adım olarak değerlendirilebilir. Taraflar arasındaki iletişimin ve diyaloğun sürdürülmesi, krizlerin önlenmesi ve bölgenin istikrarının sağlanması için gereklidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yunanistan Dışişleri Bakanı: “Sükunete Kavuşmalıyız” – Gerapetritis’ten Çarpıcı Açıklamalar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!