G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,14
CNY4,88
GBP45,71
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.255.041,50

Göynük Kanyonu Yakınlarında Çıkan Orman Yangınında 4 Turist Kurtarıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kemer ilçesinin Göynük Mahallesi’nde bulunan Göynük Kanyonu yakınlarında, saat 15.30 sıralarında ormanda yangın çıktı. Yangın nedeniyle bölgeye Kemer Orman Şefliği ekipleri sevk edildi. Ancak yangın alanının sarp kayalık ve yoğun ormanlık olması sebebiyle araçlarla ulaşılamayan bölgeye ekipler yürüyerek gitti. Yangın söndürme çalışmaları sırasında Kemer Orman Şefliği, Konyaaltı Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, AFAD, Kemer Arama Kurtarma Derneği (KEMKUT), UMKE ve Kemer Orman Yangın Gönüllüleri de destek sağladı.

Orman yangınına 4 arazöz, 2 ilk müdahale aracı, su tankeri ve birçok orman işçisi ile gönüllü katıldı. Bu sayede yangın kısa sürede kontrol altına alındı ancak soğutma çalışmaları devam etmekte. Yangın esnasında mahsur kalan ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım isteyen 4 turist ise AFAD ve KEMKUT ekiplerinin müdahaleleri sonucunda güvenli bölgeye taşındı.

Yangının çıkış nedeni hakkında henüz bir bilgi verilmezken, yangın sonucunda herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Ancak ormanlık alanın zarar görmesi ve doğa tahribatı göz önünde bulundurularak soğutma çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğü belirtildi. Bölgede bulunan turistik tesisler ve çevresindeki yerleşim birimlerinin de etkilendiği yangın, hızlı müdahale sayesinde büyümeden kontrol altına alındı.

Yangınla mücadelede emek veren ekiplere teşekkürlerin yanı sıra, turistlerin kurtarılmasında önemli rol oynayan AFAD ve KEMKUT ekiplerine de ayrıca teşekkür edildi. Olayın ardından bölgedeki güvenlik önlemleri artırılarak, soruşturmanın sürdüğü ve yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Göynük Kanyonu Yakınlarında Çıkan Orman Yangınında 4 Turist Kurtarıldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!