G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.246.667,49

Taksim’de Filistin Protestosunda Gözaltına Alınan 43 Kişi Sonrası İşte Açığa Alınan Polisler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olay, Taksim’de İsrail ile ticari ilişkilerin kesilmesi ve Filistin’e destek amacıyla düzenlenen 6 Nisan protestosunda gerçekleşti. Polisin müdahalesi sırasında 43 kişi gözaltına alındı ve bir kadın polisin genç bir kadına tokat attığı görüldü. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olay sonrasında 2 emniyet personelinin açığa alındığını belirtti fakat tokat atan polisin durumu belirsizdi.

Cumhuriyet gazetesinden Can Uğur’un haberine göre, olayı doğrulayan emniyet kaynakları, söz konusu komiserin açığa alındığını doğruladılar. Kaynaklar ayrıca, polisin eyleme yönelik müdahalesinin orantısız olduğunu ve bu tür bir müdahalenin hukuka uygun olmadığını belirttiler.

Bu olay, polis müdahalesinin insan haklarına saygılı olması gerektiği konusunda eleştirilere neden oldu ve toplumda büyük tepkilere yol açtı. Sosyal medyada yayılan görüntüler, polisin sert ve haksız bir şekilde davrandığını gösterdi.

Özellikle kadın polisin genç bir kadına tokat atması, polisin aşırı güç kullanması ve insan haklarına saygı göstermemesi konularında büyük tartışmalara yol açtı. İçişleri Bakanlığı’nın bu duruma karşı nasıl bir adım atacağı ve polis eğitimlerinin gözden geçirilip geçirilmeyeceği merak konusu oldu.

Protestoya katılanların ve gözaltına alınanların avukatları da polis müdahalesini kınayan açıklamalar yaptılar ve olayın detaylı bir şekilde araştırılmasını talep ettiler. Olay hakkında soruşturma başlatıldığı ve polis müdahalesinin neden bu şekilde olduğunun araştırıldığı bildirildi.

Taksim’deki protesto ve polis müdahalesi, insan hakları savunucuları ve sivil toplum kuruluşları tarafından da büyük tepki gördü. Hukukun üstünlüğü, insan hakları ve demokratik haklar konularında daha duyarlı olunması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Taksim’de Filistin Protestosunda Gözaltına Alınan 43 Kişi Sonrası İşte Açığa Alınan Polisler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!