G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.246.667,49

Bakan Tunç’un Açıklamalarıyla İsrail’in Vahşeti Ortaya Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İşgalci İsrail’in son hain saldırılarında 3 çocuğu ve torunları şehit olan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyyeh’e başsağlığı ve sabır diledi. 7 Ekim’den bu yana uluslararası hukuku hiçe sayarak Gazze’de soykırım yapan İsrail’in yaptığı katliamların bir gün hesabını vereceğine inandığını belirtti. İsrail’in uluslararası Adalet Divanı’nın aldığı ihtiyati tedbir kararını uygulamaması, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ateşkes kararını yok sayması ve soykırım suçunu işlemekte ısrar etmesi karşısında uluslararası sistemin harekete geçmesini engelleyenlerin, dillerinden insan haklarını düşürmeyen fakat çocuk katili İsrail’e destek vermekten çekinmeyen devletlerin ve yöneticilerin Gazze’deki vahşetin ve işlenen insanlık suçunun ortakları olduğunu vurguladı.

Bakan Tunç, İsrail’in terör örgütü gibi davrandığını ifade ederek, saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileklerini iletti. Tüm dünyaya seslenen Tunç, İsrail’in masum insanlara yönelik yaptığı hain saldırıların asla kabul edilemez olduğunu ve uluslararası camianın bu konuda sessiz kalmaması gerektiğini belirtti. Tunç, Filistinli kardeşlerinin yanında olduklarını ve hakları için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Bakan Tunç’un açıklamaları, İsrail-Filistin çatışmasında yaşanan insanlık drama ve zulmü dünya gündeminde yeniden ön plana çıkardı. Uluslararası toplumun, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırgan tutumunu durdurmak için daha etkin bir şekilde harekete geçmesi gerektiği konusunda tüm dünya liderlerine çağrıda bulunan Tunç, bu konuda sessiz kalmayacaklarını ve Filistinlilerin haklarını sonuna kadar savunacaklarını belirtti.

Bakan Tunç’un açıklamaları, Türkiye’nin Filistin halkının yanında olduğunu bir kez daha gösterirken, İsrail’in halkları hedef alan saldırgan politikasına karşı duruşunu net bir şekilde ortaya koydu. İsrail’in Filistin halkına karşı işlediği insanlık suçlarını kınayan Tunç, uluslararası camianın sessizliğine ve İsrail’e destek veren ülkelerin ikiyüzlülüğüne dikkat çekerek, bu zulmün son bulması için herkesi duyarlı olmaya çağırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Tunç’un Açıklamalarıyla İsrail’in Vahşeti Ortaya Çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!