G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Aşık Veysel’in İnsansı Robotu Samsun’da Sahne Aldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun’da, halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun “insansı robotu” sahne aldı. Adil Çelik tarafından yaklaşık 10 ay süren çalışmaların ardından, Silikon ve android heykeller üzerinde çalışan sanatçı, Aşık Veysel’in fiziksel özelliklerini temel alarak bir insansı robot tasarladı. Aşık Veysel’in robotu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde öğrencilerle buluşturuldu. Robot, içine entegre edilen cihaz sayesinde türkülerini yapay zeka ile seslendirebiliyor. Çelik, Aşık Veysel robotunun Cumhuriyet’in 100. yılı ile Aşık Veysel’in ölümünün 50. yılı anısına yapıldığını belirtti.

Adil Çelik, geçen yılın “Aşık Veysel Yılı” olarak belirlendiğini ve kendi müzesi için tasarlamış olduğu çalışmayı ülkemizin vizyonuna uygun ve güzel şekilde tanıtımına katkı sağlaması, Veysel’imizin önemli bir ozanımız olması sebebiyle dünyada daha iyi tanınması, çocuklarımızın, gençlerimizin değerlerimizi daha çok algılaması açısından yaptığını belirtti. Robotun 5 türkü okuduğunu ve tüm kas özelliklerine sahip olduğunu açıkladı.

Çelik, Aşık Veysel’i mevcut şartlar içinde en iyi şekilde yansıtmaya çalıştığını söyledi. Ahmet Sarı Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Servet Selim Çetinkaya ise robotu görmekten dolayı sevinçli olduğunu dile getirerek, ellerinin hareketlerini gördüğünü ve türkülerin çok güzel olduğunu belirtti. Hiranur Arslan da robotu gördüğünde heyecanlandığını ve insandan ayırt etmenin zor olduğunu kaydetti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aşık Veysel’in İnsansı Robotu Samsun’da Sahne Aldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!