G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,21
CNY4,88
GBP45,82
EURO/USD1,12
BIST9.747,67
Petrol72,62
GR. ALTIN2.921,76
BTC2.210.377,11

Pompeii’de 2 Bin Yıl Sonra Ortaya Çıkan Büyüleyici Freskler Göz Kamaştırıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pompeii’de 2 bin yıl sonra gizli bir tablo ortaya çıktı. Antik Roma kentinde yapılan kazılarda, Truvalı Helen’i tasvir eden büyüleyici bir fresk bulundu. Ayrıca, Yunan tanrısı Apollon’un rahibe Cassandra’yı baştan çıkarmaya çalıştığını, Truvalı Helen’in annesi Leda’yı ve elinde tabak tutan bir kadın figürünü gösteren üç fresk daha keşfedildi.

Yaklaşık 2 bin yıl önce Vezüv Yanardağı’nın ölümcül patlamasıyla yok olan İtalyan şehri Pompeii’de keşifler sürüyor. Arkeologlar, Pompeii’nin Via di Nola adlı en uzun caddelerinden birinde eski bir özel konutun duvarında dikkat çekici derecede korunmuş fresk resimler buldu. Bu çarpıcı sanat eserlerinden biri, Yunan mitolojisinde güzel bir kadın olan Truvalı Helen’in, Truva prensi Paris ile ilk kez tanışmasını tasvir ediyor. Efsaneye göre, ikilinin kaçması M.Ö. 12. yüzyıldaki Truva Savaşı’nın fitilini ateşledi.

Yeni keşfedilen ikinci fresk, Yunan tanrısı Apollon’un rahibe Cassandra’yı baştan çıkarmaya çalışmasını gösteriyor. Üçüncü fresk, Truvalı Helen’in annesi Leda’yı tasvir ediyor. Ayrıca, antik volkanik materyalden zar zor ortaya çıkarılan dördüncü fresk, elinde tabak tutan bir kadın figürünü gösteriyor. Oxford Üniversitesi’nde klasikler dersi veren Dr. Andrew Sillett, fresklerin muazzam olduğunu ve muhtemelen yanardağ patlamasına yakın bir zamanda yapıldıklarını belirtti.

Pompeii, Vezüv Yanardağı’nın patlaması ile yaklaşık 2 bin yıl önce 11 bin nüfusa sahip zengin bir Roma şehri olarak yok oldu. Felaketin etkisiyle Pompeii, Herculaneum, Torre Annunziata ve Stabiae gibi yerleşimler de haritadan silindi ve toplamda 16 bin kadar kişinin ölümüne yol açtı. Patlamanın ardından, Pompeii’deki kurbanların bedenleri, kül kabuğu içinde korunarak çürümeden saklandı. 1800’lerin ortalarından itibaren, bu boşluklar alçı kalıplarla doldurularak son anlarını yeniden canlandırmak için kullanıldı.

Pompeii’deki yeni bulunan freskler, antik dönem sanatına ışık tutacak nitelikte. Keşfedilen eserler, tarihi zenginliği ve mitolojik hikayeleriyle önemli bir keşif olarak arkeologlar ve sanat tarihçileri tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Bu eşsiz buluntular, Pompeii’nin tarihi ve kültürel önemini vurgulayarak, bölgenin tarih öncesine ulaşma konusundaki çalışmalara yeni bir ivme kazandırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Pompeii’de 2 Bin Yıl Sonra Ortaya Çıkan Büyüleyici Freskler Göz Kamaştırıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!