G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.246.667,49

Resonance Consultancy’nin Açıkladığı Avrupa’nın En İyi 10 Şehri Listesi – İstanbul da Yer Alıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Resonance Consultancy, küresel yer markalama danışmanlığı hizmeti sunan bir kuruluş olup merkezi ABD’nin New York kentinde bulunmaktadır. Kuruluş, Avrupa’nın en iyi şehirlerini belirlemek amacıyla yaptığı değerlendirme sonucunda “Avrupa’nın en iyi 10 şehri” listesini açıkladı. Bu liste, yaşanabilirlik, ziyaret edilebilirlik, yatırım olanakları gibi yüzlerce kriteri dikkate alarak oluşturulmuştur. Eğitim ve iş imkanları, Tripadvisor yorumları gibi faktörler de değerlendirmeye alınmıştır. Bu listeye göre, Türkiye’nin göz bebeği İstanbul da yer almaktadır.

İstanbul, Avrupa’daki diğer şehirleri geride bırakarak “Avrupa’nın en iyi 10 şehri” listesinde 9. sırada yer almıştır. Listenin başında ise Londra bulunmaktadır. Sırasıyla, listenin ilk 10 şehri şunlardır: Londra, Paris, Berlin, Roma, Madrid, Prag, Barselona, Amsterdam, İstanbul ve Milano. İngiliz “Daily Mail” gazetesinin haberi İstanbul için zengin tarihi ve kültürüyle tanınan bir antik kent olduğunu belirtmiştir. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla turist sayısında artış beklenmektedir.

İstanbul’un bu listede yer alması, şehrin turizm tanıtımına olumlu katkı sağlamaktadır. Ayrıca, dünyaca ünlü tatlımız baklava da uluslararası medyada gündem olmuştur. CNN International’ın yayımladığı “Ramazan Bayramı için dünyadaki en sevilen beş tatlı listesi”nde baklava da yer almış ve Gaziantep’in baklavası tanıtılmıştır. Listede baklavanın yanı sıra Arap ülkelerinde yapılan ma’amoul kurabiyesi, hurma, fındık ve sütten yapılan khurma tatlısı, hurma şurubuyla yapılan l’geimat ve süt, fındıkla yapılan rasmalai tatlıları da bulunmaktadır. Bu tatlılar, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerin beğenisini kazanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Resonance Consultancy’nin Açıkladığı Avrupa’nın En İyi 10 Şehri Listesi – İstanbul da Yer Alıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!