G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.249.449,54

Ankara 112 Acil Çağrı Merkezi, Bayram Boyunca Kesintisiz Hizmet Sunuyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da bulunan 112 Acil Çağrı Merkezi, yaklaşık 150 personelinin yoğun mesai harcamasıyla vatandaşların huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmelerine yardımcı olmaktadır. Emniyet, sağlık, jandarma, itfaiye, AFAD ve orman birimleriyle koordineli bir şekilde çalışan çağrı merkezi, bayram tatili boyunca kesintisiz hizmet sunmaktadır. Vatandaşlardan gelen acil çağrılar ilk olarak karşılanmakta olup, ambulans talepleri ve diğer acil durumlar ilgili kurumlara iletilmektedir.

112 Acil Çağrı Merkezi Sorumlusu Erdem Korkut, gereksiz yere yapılan aramaların engellenmesi için vatandaşların bilinçlenmesi gerektiğini belirtmiştir. Acil olmayan çağrıların da geldiğini ve bu durumun önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Korkut, yabancı dilde acil çağrıları da karşılayabildiklerini ifade etmiştir. Ayrıca, işitme ve konuşma engelli vatandaşlar için özel sistemler bulunduğunu ve mobil uygulamaların da kullanıldığını aktarmıştır.

Görevli polis memuru Kevser Alp, çağrı yönlendirme işlemlerini gerçekleştirdiğini ve Emniyet Teşkilatı olarak her bayramda olduğu gibi bu bayramda da görevlerini sürdürdüklerini belirtmiştir. Acil durum ihbarlarını karşılayarak gerekli olan ekipleri yönlendiren Alp, sorumluluklarını titizlikle yerine getirmektedir.

Çağrı merkezinde görev alan itfaiye personeli Fatih Coşkun ve sağlık personeli Tuğba Coşkun isimli evli çift, birlikte mesai yapmaktadır. 4 yıl önce çağrı merkezinde tanışan çift, birbirleriyle işbirliği içerisinde çalışarak olaylara müdahale etmektedirler. Eşlerin nöbetleri genellikle aynı günlerde olduğundan birbirlerini fazla özlemediklerini belirten çift, birlikte çalışmanın güzel bir duygu olduğunu dile getirmiştir.

Sonuç olarak, Ankara 112 Acil Çağrı Merkezi, bayram tatili boyunca vatandaşlara kesintisiz hizmet sunarak acil durumlara anında müdahale etmekte ve gereksiz yere yapılan aramaları engellemek için bilinçlendirme çalışmaları yürütmektedir. Görevli personelin özverili çalışmaları sayesinde, vatandaşlar huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmektedirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara 112 Acil Çağrı Merkezi, Bayram Boyunca Kesintisiz Hizmet Sunuyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!