G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.148.462,75

iPhone 15 Modellerinin Üretim Maliyetleri Ortaya Çıktı: Apple’ın Kazancı Ne Kadar?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple’ın iPhone 15 modellerinin üretim maliyetlerinden ve telefon başına elde ettiği karlardan bahsedilen bir araştırmadan bahsedilmektedir. iPhone 15 modelleri Eylül ayında tanıtılarak dünya genelinde satışa sunulmuştur. iPhone 15’in giriş seviyesi modeli 799 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulurken, en üst seviye modeli olan iPhone 15 Pro Max 1199 dolardan başlayan fiyatlarla raflardaki yerini almıştır. Firmanın yüksek fiyat politikası ve dolar kuru nedeniyle, ülkemizde satılan iPhone’ların fiyatları oldukça yüksektir.

iPhone 15 modellerinin üretim maliyetleri incelendiğinde, standart ve Pro modellerin iPhone 14 ve iPhone 14 Pro ile aynı fiyatta satıldığı ancak Pro Max modelinin bir önceki modele göre daha pahalı olduğu görülmüştür. Pro Max modelinin üretim maliyeti ise yüzde 12 daha yüksektir. Bu maliyet artışı, cihazın içerdiği özelliklerden kaynaklanmaktadır. Araştırmalara göre, iPhone 15’in maliyeti 423 dolar iken, Pro Max modelinin maliyeti 558 dolardır. Şirket, bu maliyetlerin üzerine vergi ve diğer giderleri ekleyerek telefonları satmaktadır.

iPhone 15 Pro Max’in üretimindeki yeni özelliklerin maliyeti artırdığı belirtilmektedir. Özellikle titanyum çerçeve ve A17 Pro çip işlemcisi parça maliyetlerini artırmıştır. Yeni telefonda en dikkat çeken güncelleme ise kamerasının önceki sürüme göre 3,8 kat daha fazla değere sahip olmasıdır. Önceki iPhone modellerinin üretim maliyetleri de verilmiştir. iPhone 14 Pro Max’in üretim maliyeti 501 dolarken, satış fiyatı 1099 dolardır.

Sonuç olarak, Apple’ın iPhone 15 modellerinin üretim maliyetleri ve satış fiyatları incelenmiş ve firmanın telefon başına elde ettiği kar oranları tartışılmıştır. Apple, telefonları maliyetlerinin üzerinde yüksek fiyatlarla satışa sunarak kârlılığını artırmaktadır. Ayrıca yeni modellerdeki özelliklerin maliyetleri artırdığı ve müşterilere sunulan değerin bu maliyetlerin üzerinde olduğu vurgulanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
iPhone 15 Modellerinin Üretim Maliyetleri Ortaya Çıktı: Apple’ın Kazancı Ne Kadar?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!