G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.251.346,08

Gazze’de Alıkonulan Babalarına Kavuşmanın Hayali: Filistinli 5 Kardeşin Hikayesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze’de yaşayan ve zorla yerlerinden edilen Filistinli 5 kardeş, Refah kentine sığınarak yeni bir hayata başlamıştır. Ancak babaları, İsrail tarafından bir kontrol noktasında alıkonmuştur. Bu olayın ardından 5 kardeş, babalarına kavuşmayı umut etmektedir. Bayramda bir araya gelip kahvaltı etmek gibi basit bir hayali dahi gerçekleştirememenin hüznü içindedirler.

Özellikle 9 yaşındaki Macide Ebu Salim, babasının yokluğunu derinden hissetmektedir. Ailesiyle birlikte mutlu bir hayat sürerken İsrail saldırılarının etkisiyle her şeyi kaybettiklerini anlatmaktadır. Babasının sevgisini, güvenini ve huzurunu özlemektedir. Alıkonulduklarında babalarıyla kavga ettikleri ve ondan özür dileme fırsatının olmadığını anlatan Macide, babasının geri dönmesini ve ona sarılmayı çok istediğini dile getirmektedir.

Ez-Zehra bölgesinde yaşamakta iken zorla yerlerinden edilen aile, güneye doğru göç etmek zorunda kalmıştır. Bu sırada İsrail güçleri, babalarını kontrol noktasında alıkoymuştur. 2 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen babalarının akıbeti hakkında bilgi alamayan çocuklar, her gün onun geri dönmesini hayal etmektedir. Babalarının sıcak yüzünü, güven ve mutluluğu tekrar yaşamak istemektedirler.

Ailenin annesi Seha Ebu Salim ise 6 aydır süren saldırılar sonucunda 3 kez yer değiştirmek zorunda kalmıştır. Son olarak Refah kentine sığınan anne, eşinin alıkonulduğu anı ve yaşadığı imkansızlıkları anlatmaktadır. Kontrol noktasında sorguya çekildiğini ve gördüğü işkenceleri dile getiren anne, çocukları için mücadele ederken eşine kavuşmayı umut etmektedir. Ancak yaşadıkları zorluklar, çocuklarına yeterli gıda ve ilaç temin etmekte zorlanmasına neden olmaktadır.

Tüm bu yaşananlar, Filistinli ailenin yaşadığı travmayı ve acıyı derinden hissettirmektedir. Babalarının geri dönüşü, ailenin defalarca yer değiştirme zorunda kalmasına rağmen umutlarını korumasını sağlamaktadır. Ancak İsrail’in baskı ve işkencelerine maruz kalan aile, içinde bulunduğu zor durum karşısında çaresizlik içindedir. Umutsuzluğa kapılmadan özlemlerine sıkı sıkıya bağlı kalan aile, bir gün tekrar bir araya gelmeyi umut etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze’de Alıkonulan Babalarına Kavuşmanın Hayali: Filistinli 5 Kardeşin Hikayesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!