G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.251.346,08

ABD Savunma Bakanı İsrail’in Gazze’deki Sivilleri Öldürmesini Savundu: Skandal Açıklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail’in Gazze’de binlerce sivili öldürmesi ve bölgeye gıda girişini engellemesi konusunda skandal bir açıklama yaptı. Austin, Senato Silahlı Hizmetler Komitesi’nde 2025 bütçe oturumuna katılarak İsrail’e verilen silah yardımlarını savundu. ABD’nin İsrail’e destek verme konusunda kararlı olduğunu ve askeri yardımlara devam edeceklerini belirtti. Austin, İsrail’in Gazze’de yaptığı ölümler ve yardımların durdurulmasına ilişkin sorulara soykırım suçunun ispatı olmadığını söyledi. Ayrıca, Hamas’ın saldırılarını ‘savaş suçu’ olarak nitelendirdi.

Austin’in Senato oturumu sırasında, Filistin yanlısı göstericiler tarafından protesto edildi. Protestocular, Filistin bayrakları taşıyarak “İsrail’i fonlamayı durdurun, insanları öldürmeyi durdurun” sloganları attılar. Gazze’ye yapılan saldırılar 7 Ekim 2023 tarihinde başladı. Hamas’ın İsrail’e karşı düzenlediği saldırılarda, İsrail’e yönelik ölümler ve yaralanmalar açıklandı. İsrail, saldırılarda binlerce sivilin öldürüldüğünü ve yaralandığını belirtirken, Gazze’de altyapı ve sivil yerleşim alanları da tahrip edildi.

Çatışmalar sırasında verilen 24 Kasım 2023’te başlayan insani ara, kısa bir süre sonra 3 gün daha uzatıldı. Ancak, binlerce Filistinli hala alıkonulmaya devam etti. Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de İsrail’in saldırıları devam etti ve Filistinli kayıplar yaşandı. Çatışmalarda Hizbullah ile İsrail arasında yaşanan ölümler ve yaralanmalar da bildirildi. Tüm bu çatışmalar sırasında bölgede gerilim artmaya devam etti.

Sonuç olarak, ABD’nin İsrail’e verdiği destek ve Gazze’deki olaylar uluslararası toplumda geniş çapta eleştirildi. Austin’in yaptığı açıklamalar ve Senato oturumunda yaşanan protestolar, İsrail-Filistin sorununun ne kadar hassas ve karmaşık olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Bölgedeki çatışmaların sona ermesi ve barışın sağlanması için uluslararası toplumun daha fazla çaba sarf etmesi gerekmektedir. Hamas ve diğer silahlı grupların saldırılarına son verilmesi ve insani yardımların bölgeye ulaştırılması önemli adımlardır. Bu şekilde, bölgede barış ve istikrarın sağlanması mümkün olabilecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Savunma Bakanı İsrail’in Gazze’deki Sivilleri Öldürmesini Savundu: Skandal Açıklama!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!