G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.899,52
Petrol74,26
GR. ALTIN2.860,21
BTC2.147.896,28

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: “Türkiye İsrail’e ilk ambargoyu uygulayan ülke oldu”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye’nin İsrail’e yönelik kısıtlama kararını açıkladığı canlı yayında, Türkiye’nin İsrail’e ilk ambargoyu uygulayan ülke olduğunu belirtti. Bakan Bolat, yaptığı açıklamada, bu kısıtlama sırasında temel ihtiyaçları kapsam dışında tuttuklarını, ancak gelişmelere bağlı olarak yeni değerlendirmeler yapabileceklerini ifade etti.

Ayrıca İsrail’e yönelik yeni yaptırımların uygulanıp uygulanmayacağı sorusuna yanıt veren Bolat, bu konuda kararlar alınırken gelişmelere göre hareket ettiklerini vurgulayarak gıda ve ilaç gibi temel ihtiyaçları kısıtlamanın dışında tuttuklarını belirtti. Bakan Bolat, Türkiye’nin İsrail’e karşı son derece önemli bir tavrını sürdürdüğünü vurguladı.

Bakan Bolat, İsrail’in Türkiye’nin yardım çalışmalarına olumsuz yanıt vermesi ve hatta havadan yardım girişimine engel olunması durumunda, gıda ürünleri de dahil olmak üzere bir boykotun söz konusu olabileceğini belirtti. Ayrıca, Gazze’ye yapılan yardımların devam ettiğini ve Türkiye’nin Gazze’ye en çok yardım ulaştıran ülkelerden biri olduğunu ifade etti.

Öte yandan, Bakan Bolat, Türkiye’nin İsrail’e karşı uyguladığı kısıtlamada, İsrail için önemli olan ürünleri hedef aldıklarını ve bu kararın İsrail’in saldırganlığını durdurmayı ve insani yardımların geçişini sağlamayı amaçladığını dile getirdi. Ayrıca Bakan Bolat, İsrail’e karşı uygulanan kısıtlamaların kaynağının İsrail istihbaratı tarafından üretilen yalan haberler olduğunu belirterek, bu tür iftiralara karşı vatandaşları uyardı.

Son olarak, Bakan Bolat, Türkiye’nin Filistin halkına destek olmaya devam edeceğini ve umudun İsrail’in aklını başına alıp insani yardımlara izin vermesi olduğunu belirtti. Ayrıca Filistin tarafıyla yapılan görüşmelerde, Türkiye’nin yardımlarının ne kadar önemli olduğunun vurgulandığını ve başka ülkelerin havadan yardımla, Türkiye’nin ise 42 bin ton gibi büyük miktarlarda yardım yaptığının altını çizdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ticaret Bakanı Ömer Bolat: “Türkiye İsrail’e ilk ambargoyu uygulayan ülke oldu”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!