G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.249.064,08

İrlanda’nın Yeni Başbakanı Simon Harris Kimdir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İrlanda’da geçtiğimiz ay başbakanlık görevinden istifa eden Leo Varadkar’ın yerine yeni bir başbakan seçildi. Ülkenin alt kanadında yapılan oylama sonucunda 37 yaşındaki Simon Harris, 69’a karşı 88 oy alarak ülkenin en genç başbakanı olarak göreve başladı. Harris, İrlanda Cumhurbaşkanı Michael Higgins’i ziyaret ettikten sonra resmen başbakanlık görevine başladı. Yaptığı açıklamada, “Herkes için Başbakan olacağım; tüm halkımızın umutlarını, hayallerini ve özlemlerini gerçekleştirmek için her gün çalışacak bir Başbakan olacağım.” şeklinde konuştu. Harris, 24 Mart’ta iktidardaki Fine Gael’in yeni lideri olarak seçilmişti.

Simon Harris, siyasete genç yaşta atılarak kısa sürede yükselen bir isim. 2009 yılında 25 yaşındayken belediye meclis üyeliğine seçilen Harris, ardından milletvekilliği yolunu tutarak ülkenin en genç milletvekili unvanını kazandı. 29 yaşında Sağlık Bakanı olan Harris, daha sonra Yüksek Öğrenim, Araştırma, Yenilik ve Bilim Bakanlığı görevine getirildi. Genç yaşına rağmen ülkenin önemli görevlerinde bulunması ve halka verdiği sözlerle dikkat çeken Harris, parlamentonun alt kanadındaki oylamayla başbakanlık görevine getirildi.

Leo Varadkar’ın sürpriz istifasının ardından yeni bir lider arayışına giren Fine Gael partisi, Simon Harris’i başbakanlık görevine layık gördü. Harris, ülkenin genç ve dinamik bir lideri olarak, halka umut veren bir profil çiziyor. Parlamentonun alt kanadındaki oylama sonucunda 88 oy alarak ülkenin en genç başbakanı olarak tarihe geçen Harris, ilk adımdan itibaren ülkenin tüm vatandaşlarını kucaklayacağını belirtti. Ülkenin geleceği için umut vaat eden genç lider, halkın destek ve inancını kazanmak için çalışmalarına hızla başladı.

Simon Harris’in başbakanlık görevine atanması, ülke siyasetinde yeni bir dönemin başladığını işaret ediyor. Genç yaşına rağmen tecrübeli bir siyasetçi olarak bilinen Harris, ülkenin çeşitli kademelerinde görev almış ve halkın güvenini kazanmış bir isim olarak öne çıkıyor. İrlanda’nın geleceği için umut vaat eden ve halkın beklentilerini karşılamak için çalışacak bir lider olarak kabul edilen Harris, parlamentoda yeni dönemin başlangıcını simgeliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İrlanda’nın Yeni Başbakanı Simon Harris Kimdir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!