G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.244.472,93

İsrail, Gazze’ye Yardım Göndermeyi Engelliyor: BM Sözcüsü İddiaları Açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stehpane Dujarric, İsrail’in Gazze’ye gönderilen yardımların yarısından fazlasını engellediğini duyurdu. BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından yapılan aylık raporda İsrail’in yardıma engel olduğu vurgulandı. Dujarric, mart ayında Gazze’ye ulaştırılması planlanan hayati yardımların İsrail yetkilileri tarafından engellendiğini belirtti. Özellikle yüksek riskli bölgelerde BM tarafından koordine edilen gıda yardımlarının yarısından fazlasının reddedildiğini ya da engellendiğini söyledi. Gazze’nin kuzey ve güney bölgeleri arasında erişimi sağlayan tek ana yolun sınırlı şekilde kullanılabildiğini ifade etti.

Dujarric ayrıca İsrail ordusunun hedef aldığı Gazze’deki El Şifa Hastanesi konusunda da açıklamalarda bulundu. OCHA ve DSÖ yetkilileri hastaneye ulaştıklarında hastanenin yıkıldığını ve terk edildiğini belirtti. Hastane çevresinde acil servisin ve diğer binaların hemen dışında sığ mezarların kazıldığını aktardı. Gazze’nin kuzeyindeki en büyük hastane olan Şifa Hastanesi uzun süredir ablukaya alınarak sağlık hizmeti veremez hale getirilmişti. İsrail ordusunun bombalarına hedef olan hastane ve çevresindeki binalar büyük zarar görmüş, insani felakete sebep olmuştu.

İsrail’in Gazze’ye engellediği yardımlar ve hastanelere saldırıları uluslararası toplum tarafından da kınandı. BM Genel Sekreteri’nin Sözcüsü Stehpane Dujarric’in açıklamalarıyla birlikte uluslararası alanda İsrail’e baskı artmış durumda. İnsani yardımların engellenmesi ve hastane saldırıları sadece Gazze halkının yaşamını zorlaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda uluslararası hukuka aykırı bir davranışı temsil ediyor.

İsrail’in Gazze’ye yönelik tutumu ve uygulamaları uluslararası toplum tarafından daha fazla dikkate alınmalı ve kınanmalıdır. Yardımseverlik ve insanlık temelinde gerçekleştirilen yardımların engellenmesi kabul edilemez bir durumdur. İsrail’in Gazze’ye yönelik politikalarının değişmesi ve insani yardımların engellenmemesi için uluslararası toplumun bir araya gelerek gerekli adımları atması gerekmektedir. Bu tür saldırılar ve engellemeler halkın yaşamını riske atmakta ve insani krize yol açmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail, Gazze’ye Yardım Göndermeyi Engelliyor: BM Sözcüsü İddiaları Açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!