G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.158.148,64

Burkina Faso, Türk Yapımı AKINCI TİHA’yı Envanterine Ekledi: Türk Güdümlü Mühimmatlar da Tedarik Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemde askeri ekipmanlarını güçlendirmeye yönelik adımlar atan Burkina Faso, Türk yapımı AKINCI TİHA’yı envanterine ekledi. Bu hamle, önceden envanterine Bayraktar TB2’yi dahil etmiş olan ülke için önemli bir gelişme olarak kaydedildi. Düzenlenen törende, Burkina Faso Devlet Başkanı İbrahim Traoré’nin katılımıyla AKINCI TİHA’nın yanı sıra Bayraktar TB2 SİHA’ları da tanıtıldı. Ayrıca, Türk güdümlü mühimmatlar olan TEBER, HGK, MAM-T ve MAM-L’nin de teslim alındığı vurgulandı.

AKINCI TİHA’nın Burkina Faso’nun envanterine girişiyle ilgili açıklamalarda bulunan BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, ülkenin terör tehdidi altında olduğunu ve AKINCI TİHA’nın bu tehdide karşı önemli bir savunma aracı olduğunu belirtti. Afrika’daki terör saldırılarının büyük bir kısmının Sahel bölgesinde gerçekleştiğine dikkat çeken Bayraktar, milli SİHA’ların kullanımının savunma kabiliyetlerini artırdığını ve masum insanların geleceğe daha güvenle bakmasını sağladığını ifade etti.

Burkina Faso Devlet Başkanı İbrahim Traoré ise AKINCI TİHA’nın ordularına katılmasının gurur verici olduğunu belirtti. Ülkenin savunmasını Türk yapımı AKINCI’ya emanet ettiklerini vurgulayan Traoré, AKINCI’nın terörle mücadelede başarılı performans sergilediğini söyledi. Ayrıca, Türkiye ile Burkina Faso arasındaki iş birliğine teşekkür eden Traoré, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iş birliğin mimarı olduğu için minnettar olduklarını ifade etti.

Bu iş birliği çerçevesinde Türkiye’nin Burkina Faso’ya verdiği destek ve sağlanan güvenlik ekipmanlarının terörle mücadelede önemli bir rol oynadığı belirtildi. Ülkenin savunma kabiliyetinin artırılmasında AKINCI TİHA’nın önemli bir aşama olduğu vurgulandı. Burkina Faso’nun terörle mücadelesinde Türk yapımı güvenlik sistemlerinin etkili bir şekilde kullanılmasıyla, ülkenin savunma kapasitesinin güçlenerek terörle mücadelesinde daha etkin bir rol oynaması hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Burkina Faso, Türk Yapımı AKINCI TİHA’yı Envanterine Ekledi: Türk Güdümlü Mühimmatlar da Tedarik Edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!