G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.165.888,28

İran “İsrail Rejimi Cezalandırılacak!” – Hüseyin Emir Abdullahiyan’dan Sert Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail’in Şam’daki İran Konsolosluğunu hedef almasının ardından Suriye’ye gerçekleştirdiği ziyarette İsrail’in bu eyleminin karşılıksız bırakılmayacağını ve İsrail rejiminin cezalandırılacağını belirtti. Abdullahiyan, Suriye Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad ile yaptığı görüşmede, İsrail’in eyleminin uluslararası anlaşmalara saygı göstermediğini ve Netanyahu’nun siyasi geleceği için son hamleler yaptığını ifade etti.

Abdullahiyan’ın ziyareti sırasında İran’a ait yeni bir konsolosluk binasının açılış töreninin yapılacağı bilgisi verildi. İsrail’in saldırısının ardından bölge turuna çıkan Abdullahiyan’ın ilk durağı Umman oldu. Umman ziyareti sırasında ABD’nin saldırıda rol oynayarak tehlikeli bir adım attığını belirten Abdullahiyan, ABD’nin sorumluluk almaktan kaçamayacağını vurguladı.

1 Nisan tarihinde İsrail’in Şam’daki İran Konsolosluğuna gerçekleştirdiği hava saldırısında, İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Zahedi ve yardımcılarından Muhammed Hacı Rahimi, Hüseyin Aminullah dahil olmak üzere 7 kişi hayatını kaybetmişti. Bu saldırı sonrasında İran hükümeti, İsrail’in bu eyleminin cezalandırılacağını ve gerekli cevabın alınacağını belirtmişti.

Abdullahiyan’ın ziyareti sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda, İsrail’in bölgedeki istikrarsızlığa katkı sağladığını ve Suriye’nin güvenliğinin kendi güvenlikleri olduğunu vurguladı. Bölgedeki tansiyonun yükselmesinden endişe duyan İran, bu tür saldırıları kabul edilemez bulduğunu dile getirdi.

Sonuç olarak, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın İsrail’in Suriye’deki İran Konsolosluğuna yönelik saldırısına verdiği cevaplar, bölgedeki gerilimi artırarak uluslararası ilişkileri olumsuz etkilemeye devam ediyor. İsrail’in bu tür eylemlerine karşı İran’ın aldığı tavır net ve kararlı bir şekilde cevap verileceği yönünde.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran “İsrail Rejimi Cezalandırılacak!” – Hüseyin Emir Abdullahiyan’dan Sert Açıklamalar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!