G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.062,68

Süleymancıların Lideri AK Parti’ye Meydan Okudu: ‘Bizle Mücadele Olmaz’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süleymancılar oluşumunun lideri Alihan Kuriş’in, 5 Nisan’daki Cuma sohbetinde AK Parti’ye meydan okuduğu ve seçim sürecinde CHP’ye oy istendiği iddiaları gündeme geldi. Aydınlık gazetesinin haberine göre, Kuriş, Şile, Tuzla, Üsküdar ve Beyoğlu ilçeleri üzerinden AK Parti’ye meydan okudu. Yapının Ümraniye’deki yurdunda konuşan Kuriş, cemaatin yurtlarının bulunduğu bu ilçelerde mücadele ettiğini belirtti.

CHP’ye oy istediği iddialarıyla gündeme gelen Alihan Kuriş’in açıklamaları üzerine cemaatin içinde ayrılıklar yaşanmaya başladı. Zeytinburnu’daki Süleymancıların yurduna giden bir vatandaş, 2023 yılındaki seçimlerde CHP’ye oy verilmesi için ikna odaları kurulduğunu ve CHP’ye oy verilmezse yurtlara alınmayacağı tehdidi aldığını açıkladı. Bu tehditler üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunan vatandaş, cemaatten ayrıldığını belirtti.

Vatandaşın suç duyurusunda bulunmasının ardından ortaya çıkan iddialara göre, Süleymancılar 2012 yılından beri siyasi tercihleri sohbetler arasında belirtirken son seçimlerde CHP’ye oy verilmesi için açıkça çağrı yapıldığı belirtildi. Ayrıca CHP’ye oy vermeyenlerden özür mektubu yazmaları istendiği ve oy vermezlerse yurtlara alınmayacakları şeklinde tehditlerin yapıldığı iddia edildi. Bu durumun cemaat içinde büyük bir ayrılığa sebep olduğu ve savcılığa yapılan suç duyurularının arttığı belirtildi.

Şahin Balta adlı vatandaşın tehditler üzerine yaptığı açıklamalar, cemaat içindeki baskı ve ayrılık yaşanan durumu gözler önüne serdi. Balta, cemaatin hocalarının hata yaptığını belirterek, CHP’ye oy istenmesi ve tehditlerin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Ayrıca, Süleymancıların siyasi tercihlerinden dolayı FETÖ’ye benzemeye başladığını ve hükümete karşı açıkça propaganda yürüttüklerini ifade etti.

Sonuç olarak, Süleymancılar topluluğunda yaşanan iç ayrılıklar ve siyasi baskı iddiaları, cemaatin içinde büyük bir tartışma ve suçlamalara sebep oldu. Alihan Kuriş’in AK Parti’ye meydan okumasının ardından ortaya çıkan CHP’ye oy isteme iddiaları, cemaat içinde derin bir krize yol açtı. Bu durum, cemaatin toplumsal ve siyasi alanlardaki etkisini sorgulayan tartışmalara sebep oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Süleymancıların Lideri AK Parti’ye Meydan Okudu: ‘Bizle Mücadele Olmaz’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!