G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.037,61

Kütahya’da Skandal İddia: Kütahya Belediye Başkanının Mazbatayı İptal Etmek İçin Hazırlık Yaptığı Öne Sürüldü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’nin Kütahya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci, seçimlerden birinci sırada çıkmasına rağmen, MHP sonuçlara itiraz etti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bu itirazı kabul ederek dün Kütahya’da 549 sandıktaki geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

Yeniden yapılan sayım sonucunda CHP’nin adayı Eyüp Kahveci, seçimi bir kez daha kazanarak mazbatasını almaya hak kazandı. Kütahya Belediye Başkanlığına seçilen Kahveci, bugün Kütahya İl Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldı.

Ancak, mazbatasını alan Kahveci, belediyeye giderek devir teslim töreni için eski Belediye Başkanı Alim Işık ve eski belediye yönetiminin bulunmadığını öğrendi. Kahveci, eski Belediye Başkanı Işık’ı arayarak devir teslim törenine katılması için talepte bulundu. Ancak Işık’ın şehir dışında olduğu belirtildi. Kahveci, daha sonra Işık’ın aslında Kütahya’da olduğunu ve mazbatanın iptali için hazırlık yaptığını iddia etti.

Kahveci, bu süreçte 8 gün boyunca İlçe Seçim Kurulu’nda beklediklerini ve halkın iradesine sahip çıktıklarını vurguladı. “O sandıktan birinci çıktık. Ama itirazlar üzerine itirazlar yapıldı. Seçtirmemek adına her türlü girişimi yaptılar. Ama biz halkın iradesinin üzerinde başka bir irade olamaz dedik” diyerek süreci özetledi.

Kahveci, İl Seçim Kurulu’nun mazbatayı saat 17.00’de vermeyi planladığını belirtti. Ancak eski Belediye Başkanı Işık’ın kendisini arayarak şehir dışında olduğunu söylemesine rağmen, Işık’ın aslında Kütahya’da olduğunu iddia etti. Kahveci, bu durumu “bir operasyon” olarak değerlendirerek, Işık’ın mazbatanın iptali için hazırlık yaptığını öne sürdü.

Kahveci, diğer partilerden destek alamayan Işık’ın sonunda kendisine ulaşıldığını ve şehir dışında olduğunu söylemesine rağmen Kütahya’da olduğunu belirtti. “Yerini de biliyoruz” diyerek, Işık’ın gerçek konumunu açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kütahya’da Skandal İddia: Kütahya Belediye Başkanının Mazbatayı İptal Etmek İçin Hazırlık Yaptığı Öne Sürüldü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!