G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.142.908,76

Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan’dan Mehmet Uçum’a Tepki: ‘Dil Değişmeli!’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Mehmet Uçum’un Van’da yaşanan mazbata krizine ilişkin başlattığı polemik devam ediyor. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da Uçum’a karşı bir tepki göstererek, “Kaydedildi, not edildi” gibi ifadelerin kullanılmasının uygun olmadığını belirtti. Hakan, Uçum’un dilindeki sorunu vurgulayarak, görüşlerin açıklanabileceği daha uygun bir üslup kullanılması gerektiğini savundu.

Ahmet Hakan’ın “ŞU DİL ARTIK DEĞİŞMELİ: NOT EDİLDİ, KAYDEDİLDİ” başlıklı yazısı, Uçum’un hukuki konulardaki çıkışlarını eleştirdi. Hakan, Uçum’un AK Parti içinde kullandığı ifadelerin tedirginlik yarattığını belirtti ve daha açık ve anlaşılır bir dil kullanılmasını önerdi. Uçum’un dilindeki aşırılığı vurgulayan Hakan, ona daha dikkatli ve olgun bir tavır alması çağrısında bulundu.

AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu da Uçum’un açıklamalarına tepki gösterdi. Miroğlu, Uçum’un Van’daki karar sürecine ilişkin yaptığı açıklamaların partili bazı kişileri hedef aldığını ve bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti. Uçum’un “devletin istediği doğrultuda konuşmazlarsa” ifadelerinin demokrasiye zarar verebileceğini savunan Miroğlu, AK Partili Kürtlerin fikirlerini özgürce ifade edebilmesi gerektiğini vurguladı.

Daha önce eski AK Parti Milletvekili Orhan Atalay’ın tepki gösterdiği Uçum’a karşı tepkiler artarak devam ediyor. Uçum’un açıklamalarının parti içinde gerilim yarattığı ve farklı görüşleri baskıladığı yönünde eleştiriler yükseliyor. Uçum’un AK Parti içindeki Kürt aktörleri susturmaya çalıştığı iddiaları da tepkilere neden oluyor.

Van’da yaşanan mazbata kriziyle ilgili hukuka aykırı kararlar eleştirileri beraberinde getirirken, Uçum’un tepkisel açıklamaları da polemiği derinleştiriyor. Uçum’un dilindeki sertlik ve provokatif ifadeler parti içinde ve dışında tepkilere neden oluyor. Bu durum, AK Parti’nin seçim başarısızlığında etkili olabilecek bir faktör olarak değerlendiriliyor.

Son olarak, Uçum’un Van’daki olaylara ilişkin yapmış olduğu açıklamaların parti içinde ve toplumda yarattığı endişe ve tartışmaların devam ettiği görülüyor. Uçum’un polemik yaratan tarzının, partinin itibarına ve demokratik süreçlere zarar verebileceği belirtiliyor. Bu nedenle, Uçum’un daha dikkatli ve uzlaşmacı bir dil kullanması ve fikirlerin özgürce tartışılmasına olanak tanıması gerektiği vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan’dan Mehmet Uçum’a Tepki: ‘Dil Değişmeli!’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!