G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.142.499,41

Baykar’ın Milli ve Özgün İHA’sı Bayraktar KALKAN DİHA’nın Başarılı Testleri Sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Baykar, milli ve özgün insansız hava araçlarının geliştirdiği Bayraktar KALKAN DİHA isimli insansız hava aracının test faaliyetlerini sürdürüyor. Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde gerçekleştirilen 30. uçuş testi, sistem tanımlama testleri ile başarıyla tamamlandı. Edirne’nin Keşan ilçesindeki merkezde gerçekleşen uçuşta Bayraktar KALKAN DİHA, keşif ve istihbarat görevleri için aktivitelerde bulunabilecek kapasiteye sahip olduğunu gösterdi. Test sırasında 14.500 feet irtifaya çıkan insansız hava aracı, 70 saatlik başarılı uçuş süresini tamamladı.

Bayraktar KALKAN DİHA, test sırasında Baykar BG-160 kamerası ile uçuş gerçekleştirdi. Otomatik rota takibi, hedef takibi, çember atma ve eve dönüş modlarını başarıyla icra edebilen DİHA, gece ve gündüz keşif, gözetleme ve hedef tespiti görevlerini de yerine getirebiliyor. Termal görüntüleme kabiliyetine sahip olan Baykar BG-160 Elektro-Optik Sistem sayesinde gece uçuşları da yapılabiliyor.

Elektrikli motorlar ve düşük tüketimli benzinli motor sayesinde gücünü alan Bayraktar KALKAN DİHA, dikey kalkış yaparak seyir uçuş moduna geçiyor. Bu sayede pist ihtiyacı olmadan üs bölgelerinde ve yüzer platformlarda görev uçuşları gerçekleştirebiliyor. Baykar, 2003 yılındaki İHA Ar-Ge sürecinden bu yana tüm projelerini öz kaynakları ile yürüterek ihracatını artırdı. Savunma ve havacılık sektöründe 2021 ve 2022 yıllarında ihracat lideri olan Baykar, 2023’te de sektörün ihracat şampiyonu olarak belirlendi. Geçen yıl 1.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Baykar, %90’ından fazlasını ihracattan elde etmiştir.

Baykar, Bayraktar TB2 SİHA için 33 ülke, Bayraktar AKINCI TİHA için ise 9 ülke olmak üzere toplam 34 ülke ile ihracat anlaşmaları imzaladı. Milli ve özgün insansız hava araçları konusundaki başarısıyla tanınan Baykar, Türk savunma sanayiine katkı sağlamaya devam ediyor. Bu alanda yapılan yerli üretimler, Türkiye’nin savunma sanayindeki bağımsızlık ve güçlenme yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Baykar’ın Milli ve Özgün İHA’sı Bayraktar KALKAN DİHA’nın Başarılı Testleri Sürüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!