G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO37,99
CNY4,86
GBP45,70
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,94
GR. ALTIN2.895,01
BTC2.157.928,22

Güroymak’ta Seçim Skandalı: Oyların Yeniden Sayımı Sonucunda Ortaya Çıkan Şaşırtıcı Sonuçlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güroymak’ta 31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde YRP’nin adayı Emrulah Yıldırım, seçimi sadece 2 oy farkla kazanmıştır. Ancak ikinci sıradaki AK Parti ve üçüncü sırada yer alan DEM Parti, seçim sonucuna itiraz etmiştir. İl Seçim Kurulu, oyların yeniden sayılmasına karar vermiş ve bu kez AK Parti’nin adayı Eşref Mutlu 18 oy farkla seçimi kazanmıştır. YRP de bu kez İl Seçim Kurulu’na itirazda bulunmuştur. Az oy farkıyla üçüncü sırada olan DEM Parti’li bir grup ise seçim sonucunu protesto etmek amacıyla basın açıklaması yapmıştır.

YRP taraftarları, Muş Caddesi’ndeki seçim koordinasyon merkezinin önünde toplanarak yolu trafiğe kapatıp konteynerleri ateşe vermiştir. Bu durum üzerine polis ekipleri bölgeye sevk edilmiş ve göstericilere dağılmaları yönünde uyarıda bulunulmuştur. Ancak grup dağılmayınca, polisler basınçlı su ve biber gazı kullanarak müdahale etmiştir. Olaylar sırasında Güroymak İlçe Emniyet Müdürü ve 4 polis memuru hafif şekilde yaralanırken, 14 kişi gözaltına alınmıştır.

Bitlis Valiliği, olaylarla ilgili bir açıklama yaparak 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerin protesto edilmesi amacıyla DEM Partili şahısların toplanarak basın açıklaması yaptıklarını belirtmiştir. Ardından YRP üyeleri ve taraftarlarının ise konteynerleri ateşe vererek belediye binasına doğru yürüyüşe geçtikleri ve görevli polislere saldırdıkları ifade edilmiştir. Tüm uyarılara rağmen grubun dağılmaması üzerine müdahale edildiği ve 14 kişinin gözaltına alındığı açıklamada yer almıştır.

Sonuç olarak, Güroymak’ta seçim sonuçlarına yönelik yaşanan itirazlar ve protestolar polis müdahalesi ile son bulmuş ve birçok kişi gözaltına alınmıştır. Olaylar sonrasında ise yetkililer açıklamalarda bulunarak kamu düzeninin sağlanması yönünde adımlar atılmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Güroymak’ta Seçim Skandalı: Oyların Yeniden Sayımı Sonucunda Ortaya Çıkan Şaşırtıcı Sonuçlar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!