G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,20
CNY4,85
GBP45,86
EURO/USD1,12
BIST10.029,73
Petrol74,47
GR. ALTIN2.914,81
BTC2.195.600,79

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Bayram Tatili Trafik Denetimleri Açıklaması: İşte Sonuçlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük bayram tatilinde yollarda alınan önlemler ve denetimler hakkında son dakika açıklamasını sosyal medya hesabından yaptı. Yerlikaya, bayram tatilinin 1. günü olan 6 Nisan 2024 Cumartesi tarihinde 24 saatlik süreçte 651 trafik kazası meydana geldiğini ve 411 bin 588 aracın denetlendiğini belirtti. Bu dönemde 19 bin 654 araca hız ve radar işlemi yapılırken, 37 bin 130 araca diğer işlemlerin uygulandığını ifade etti. Ne yazık ki, bu kazalarda 9 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 1047 vatandaşın yaralandığını bilgisini paylaştı.

Bayram tatili kapsamında başlayan yolculuklar nedeniyle Emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin gerekli önlemleri aldığı ve denetimleri hassasiyetle sürdürdüğü belirtildi. Tatilin ilk gününde 6 Nisan 2024 Cumartesi günü, 24 saat içerisinde gerçekleşen trafik kazaları ve denetimlerle ilgili bilgiler paylaşıldı. Ali Yerlikaya, vatandaşların güvenliği için çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

İçişleri Bakanı Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bayram tatilinin henüz başında olmalarına rağmen yaşanan trafik kazalarının sayısının oldukça yüksek olduğunu belirtti. 6 Nisan 2024 Cumartesi günü, 24 saatlik süre içerisinde 651 trafik kazası meydana geldiğini ve bu kazalar sonucunda 9 vatandaşın hayatını kaybettiğini dile getirdi. Ayrıca, 411 bin 588 aracın denetlendiği ve yapılan işlemler hakkında detaylı bilgiler verdi.

Yolculukların artmasıyla birlikte trafik denetimlerinin öneminin arttığını vurgulayan Yerlikaya, bayram tatilinin başlangıcında alınan tedbirlerin devam edeceğini belirtti. Trafik ekiplerinin hız ve radar kontrolleri ile diğer işlemleri titizlikle sürdürdüğü ve bu kontrollerin vatandaşların güvenliği için yapıldığı bilgisini paylaştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yaptığı açıklamalara göre, bayram tatili süresince yollarda yaşanan trafik kazalarının ciddi boyutta olduğu anlaşılmaktadır. 6 Nisan 2024 Cumartesi gününe ait verilere göre, denetlenen araç sayısının yüksek olmasına rağmen kazaların önlenememiş olması endişe vericidir. Yerlikaya, vatandaşların güvenliği için çalışmaların titizlikle sürdürüleceğini ve denetimlerin artarak devam edeceğini bildirdi. Son olarak, trafik kurallarına uymayan sürücülerin cezalandırılacağı ve gerekli tedbirlerin alınacağı konusunda uyarılarda bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Bayram Tatili Trafik Denetimleri Açıklaması: İşte Sonuçlar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!