G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,08
CNY4,86
GBP45,58
EURO/USD1,11
BIST9.891,00
Petrol73,29
GR. ALTIN2.915,90
BTC2.173.981,75

İpekyolu’nun İlk Kadın Muhtarı Leyla Tanrıtanır 10 Yıldır Görevinde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İpekyolu ilçesindeki Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan Tanrıtanır adında iki çocuk annesi bir kadın, 2009 yılında muhtarlık seçimlerine katılarak “Kadından muhtar olmaz” gibi söylemlere meydan okudu. Kentin ilk kadın muhtarı seçilen Tanrıtanır, mahalle sakinlerinin beğenisini kazanarak birkaç seçimde üst üste kazandı. Son olarak 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde de rakiplerini geride bırakarak tekrar muhtar seçildi. Mahallede “Leyla ablası” olarak bilinen Tanrıtanır, mahalle sakinlerinden gelen tebrikleri kabul ederek çalışmalarına devam etti.

Tanrıtanır, yeni projelerini hayata geçirmek için şimdiden hazırlıklara başladığını belirtti. Mahalledeki sorunları çözmek için 2009 yılında muhtarlığa aday olduğunu ifade eden Tanrıtanır, aynı zamanda Van’ın ilk kadın muhtarı olduğunu söyledi. 30 yıldır aynı mahallede yaşadığını ve muhtar olmadan önce bir iş kadını olduğunu dile getiren Tanrıtanır, ataerkil bir bölgede yaşadıklarını ve kadın olarak karşılaştığı sorunları çözmek için adaylık sürecine girdiğini belirtti. İlk başlarda “Kadından muhtar olmaz” gibi söylemlerle karşılaştığını ancak seçimleri kazanarak bu algıyı değiştirmeyi başardığını ifade etti.

Tanrıtanır, 2009 yılından bu yana kesintisiz olarak muhtarlık görevini sürdürdüğünü ve 31 Mart seçimlerinde tekrar seçilmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Tek rakibi olduğu için seçimin dostane bir şekilde geçtiğini ifade eden Tanrıtanır, önümüzdeki dönemde yeni projeleri hayata geçireceklerini ve mahalledeki eksiklikleri tamamlayacaklarını söyledi. Mahalle sakinlerinden gelen destek ve tebrikleri alan Tanrıtanır, kadınlara ve çocuklara yönelik projeleri hayata geçirmek için çalışacaklarını belirtti.

Mahalle sakinlerinden biri olan Güldane Yanger, Tanrıtanır’ın mahalledeki eksiklikleri gidererek birçok hizmete imza attığını ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım ettiğini söyledi. Diğer bir mahalle muhtarı olan Turgut Külay ise Tanrıtanır’ın yaptığı çalışmalarla mahallesinde örnek bir muhtar haline geldiğini ve diğer kadınlara cesaret verdiğini ifade etti. Tanrıtanır’ın başarısı ve hizmetleri, kent genelindeki kadın muhtar sayısının artmasına da öncülük etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İpekyolu’nun İlk Kadın Muhtarı Leyla Tanrıtanır 10 Yıldır Görevinde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!