G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,11
CNY4,87
GBP45,76
EURO/USD1,11
BIST9.763,36
Petrol71,30
GR. ALTIN2.927,27
BTC2.240.602,71

Anadolu Ajansı’nın 104. Kuruluş Yıl Dönümü: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Erkanından Kutlama Mesajları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Anadolu Ajansı, milli hassasiyetlerimizi koruyarak tarafsız, etik ve hızlı ilkeleriyle habercilik yapan en önemli kurumlarımızdandır. Kurtuluş Savaşı’ndaki haklı mücadelemizi Anadolu’ya ve tüm dünyaya anlatmak amacıyla kurulan, kuruluşundan günümüze kadar başarılı çalışmalara imza atan Anadolu Ajansının 104. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında görev yapan tüm Anadolu Ajansı çalışanlarına başarılar diliyorum.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: 104 yıldır milletin sesini dünyaya duyuran Anadolu Ajansının kuruluş yıl dönümünü tebrik eden Altun, “İletişim teknolojisi geliştikçe bilgi güvenliğinin azaldığı, buna mukabil doğru bilgiye duyulan ihtiyacın arttığı günümüz iletişim dünyasında Anadolu Ajansı güvenilir bilginin vazgeçilmez adresi haline gelmiştir.” ifadesini kullandı. Altun, Milli Mücadele’den bugüne kadar birçok tarihi vazifeyi ifa eden Anadolu Ajansının, bugün 100 ülkede temsilciliği, 41 merkezdeki ofisi ve 1750’den fazla çalışanı ile dünyanın en geniş ve en etkin haber ağlarından birine sahip olduğunu vurguladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: “Milli Mücadele’nin sesini Anadolu’ya ve tüm dünyaya duyurmak misyonuyla kurulan Anadolu Ajansının, 104. kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum. Anadolu Ajansını, vizyoner ve ilkeli çalışmalarıyla alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri haline getiren tüm çalışanlarına ve yöneticilerine görevlerinde başarılar dilerim.”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Anadolu Ajansı, Milli Mücadele’nin sesi oldu. Bu öyle güçlü bir sesti ki 104 yıldır tüm dünyada yankılanıyor. İstiklalimiz için savaş verirken halkımızı yalana ve kışkırtmalara karşı bilgilendiren Anadolu Ajansı, Büyük ve Güçlü Türkiye hedefimize yürürken Milletimizin huzuru için görev yapmaya devam ediyor. Anadolu Ajansı’nın 104. yaşı kutlu olsun.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu Ajansının 104. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz’e kutlama mesajı gönderdi. Erdoğan gönderdiği mesajında “Anadolu Ajansı, halkımızı ve dünya kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirme görevini hakkıyla yerine getirerek, ilkeli ve güvenilir haberciliğin adresi olmuştur. Dünyanın dört bir yanındaki mazlumların da sesi olarak bu alanda önemli bir görevi ifa etmektedir” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı, İstanbul’un 16 Mart 1920’de işgal edilmesinden 5 gün sonra yola çıkan Yunus Nadi ile Halide Edip’in bulunduğu iki kafile, 31 Mart’ta Sakarya’nın Geyve ilçesinde buluştu. Akhisar İstasyonu’nda verilen mola sırasında bu iki aydın, “Ankara’ya gider gitmez bir ajans teşkilatı kurulmasını” görüştü. Yunus Nadi ve Halide Edip, ajansın adını konuşurken, “Türk”, “Ankara”, “Anadolu” seçenekleri arasından “Anadolu Ajansı” adında birleşti. Kafile Ankara’ya 1 Nisan 1920’de ulaştı. Mustafa Kemal Paşa, yurt geneline gönderdiği “Tarihi Genelge” ile Anadolu Ajansının kuruluşunu duyurmakla kalmadı, girişilen mücadelenin iç ve dış kamuoyuna duyurulmasının önemine de işaret etti.

Anadolu Ajansının “şirkete intikali” 1924 yılı bütçe yasası görüşmelerinde gündeme geldi. 1 Mart 1925’te “Anadolu Ajansı Türk Anonim Şirketi” kuruldu. Ajansın kuruluşundan sonra servis ettiği ilk bülten şu şekilde; “Devlet merkezimizin düşman işgali altına geçmesi üzerine Anadolu ve Rumeli’nin Müdafaa-i Hukuk azim ve kararlılığı içinde yiğitçe harekete geçtiği şu sıralarda, din ve vatan kardeşlerimizin en doğru haber ve bilgiler alabilmelerini sağlamak için kurulan Anadolu Ajansı, bugünden itibaren göreve başlıyor. Bu vesileyle Türk istikbali ve bağımsızlığı yolunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve sizin şahsınızda ebediyete irtihal eden tüm gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Ruhunuz shad olsun.”

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz ile beraberindeki heyet, AA’nın 104. kuruluş yıl dönümünde Anıtkabir’i ziyaret etti. Genel Müdür Yardımcıları Yusuf Özhan ve Oğuz Enis Peru ile AA çalışanlarından oluşan heyetle Anıtkabir’e gelen Karagöz, kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan, üzerinde “Anadolu Ajansı” yazılı çelengi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine bıraktı. Saygı duruşunun ardından Karagöz ve beraberindekiler, fotoğraf çektirdi. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Serdar Karagöz, burada Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer siyaset dünyasından ve devlet erkanından birçok isim, Anadolu Ajansı’nın 104. yılı olması nedeniyle kutlama mesajı yayınladı ve Anadolu Ajansı’nın tarihi önemine vurgu yaptı. Anadolu Ajansı, kuruluşundan bugüne kadar Türk halkını ve dünya kamuoyunu doğru ve eksiksiz şekilde bilgilendirme görevini başarıyla yerine getirmiştir. Bugün 100 ülkede temsilciliği, 41 merkezde ofisi ve 1750’den fazla çalışanıyla dünyanın önde gelen haber ağlarından biri haline gelen Anadolu Ajansı, ilkeli ve güvenilir haberciliğin adresi olmayı sürdürmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Anadolu Ajansı’nın 104. Kuruluş Yıl Dönümü: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Erkanından Kutlama Mesajları!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!