G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.156.249,88

Gazze’de İsrail Saldırılarında Ölü ve Yaralı Sayısında İnanılmaz Artış!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana yaşanan trajedinin boyutlarını açıkladı. 183 gündür devam eden saldırılarda, 46 Filistinli şehit oldu ve 65 sivil de yaralandı. Saldırıların sayısız masum insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına sebep olduğu bildirildi. Hayatını kaybedenlerin sayısı 33 bin 137’ye yükselirken, yaralıların sayısı ise 75 bin 815’e ulaştı.

Son 24 saat içerisinde gerçekleşen 4 saldırıda 46 Filistinli hayatını kaybederken, 65 sivil de yaralandı. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının aralıksız devam ettiği belirtildi. Enkaz altında kalanlar için başlatılan arama kurtarma çalışmaları da sürdürülüyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırıları başladığı tarihten bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 33 bin 137’ye, yaralıların sayısının ise 75 bin 815’e yükseldiğini duyurdu.

Bu felakette yaşamını yitiren ve yaralanan sivillerin sayısı oldukça yüksek ve endişe verici olduğu belirtilirken, saldırıların durdurulması ve masum insanların korunması çağrıları yapılıyor. İsrail güçlerinin yoğun bombardımanları sonucunda siviller arasında çok sayıda can kaybı yaşandığına dair raporlar basına yansırken, uluslararası toplumdan bu trajedinin sonlandırılması için adımlar atılması talep ediliyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı ve sivil toplum örgütleri, yaşanan bu insani krizin son bulması ve Gazze’deki sivillerin güvenliğinin sağlanması konusunda uluslararası toplumdan daha fazla destek bekliyor. Filistin halkı, yıllardır süren işgal ve saldırılar sonucunda karşı karşıya kaldığı acıları ve zorlukları dünya kamuoyuna duyurmak ve çözüm bulmak için çaba sarf ediyor.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına son verilmesi ve masum insanlara zarar verilmesinin önlenmesi için uluslararası camiadan daha fazla baskı yapılması gerektiği vurgulanırken, Filistin halkına ve Gazze’deki sivillere destek olunması çağrısı yapılıyor. Bu trajedide hayatını kaybeden ve yaralanan masum insanlar için adalet sağlanması ve benzer olayların tekrar yaşanmaması için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiği belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze’de İsrail Saldırılarında Ölü ve Yaralı Sayısında İnanılmaz Artış!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!