G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,18
CNY4,88
GBP45,80
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,66
GR. ALTIN2.908,17
BTC2.250.333,37

Tire İlçesindeki Anneler Evde Çocuklarıyla Rekabete Girdi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tire ilçesinde bulunan Fatih Ortaokulu’nda açılan zeka oyunları kursu, öğrenciler arasında büyük ilgi gördü. “Mangala”, “reversi”, “koridor”, “küre”, “kulam”, “katamino” ve “küpler” gibi zeka oyunlarını öğrenen öğrenciler, evde bu oyunları oynamak için uygun bir ortam bulmakta zorluk çekiyordu. Okul müdür yardımcısı Didem Özü, aynı kursun anneler için düzenlenmesi fikrini ortaya attı ve ‘Oyun Arkadaşım Annem’ adlı sosyal sorumluluk projesi başlatıldı. Matematik öğretmeni Nazlı Koç Ülke’nin de desteğiyle ücretsiz olarak gerçekleştirilen bu kursa anneler de katıldı.

Anneler, çocuklarıyla birlikte aldıkları zeka oyunları kursu sayesinde becerilerini geliştirmeye başladılar. Evde çocuklarıyla rekabet halinde olmanın keyfini çıkaran anneler, bu süreçte birbirleriyle de keyifli zaman geçirdi. Okul müdür yardımcısı Didem Özü, öğrencilerin akıl zeka oyunlarına duydukları ilgiyi göz önünde bulundurarak anneleri de bu sürece dahil etmek istediklerini söyledi. Annelerden gelen olumlu geri dönüşler ve artan ilgi, projenin başarısını gösterdi.

Annelerden Armağan Güvenç Özkantur, çocuklarla akıl oyunları oynamanın daha verimli bir zaman geçirmelerine yardımcı olabileceği düşüncesiyle kursa katıldığını belirtti. Özkantur, bu sürecin teknoloji bağımlılığını azaltıcı bir etkiye sahip olduğunu ve hem çocuklar hem de diğer velilerle daha güzel vakit geçirme imkanı sunduğunu dile getirdi. Diğer bir anne olan Fatma Kavak da kursun çocuklarla birlikte ekranlardan uzak kalabilmeyi sağladığını ve birlikte oyun oynayarak çocuğuna daha fazla zaman ayırabildiğini ifade etti.

Okul müdürü Ruşen Akkoyun, zeka oyunları konusunda marka haline geldiklerini belirterek her sene kentlerini temsil eden öğrenciler yetiştirdiklerini söyledi. Projelerinin daha geniş kitlelere ulaşmasını arzulayan Akkoyun, öğretmenlerin gönüllülük esasıyla projeyi başlattığını ve bu sayede evde pozitif etkiler oluşturacaklarını umduklarını belirtti. Öğretmenlerin ücretsiz olarak gönüllülük esasıyla çalışmaları, projeye olan ilgiyi artırmış ve başarıyla sonuçlanmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tire İlçesindeki Anneler Evde Çocuklarıyla Rekabete Girdi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!