G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.152.823,39

İstanbul Gayrettepe’deki Yangın Faciası: Tutuklama Talebiyle Hakimlik Sorgusu Başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Gayrettepe’deki bir gece kulübünde çıkan yangın faciasıyla ilgili soruşturma devam ediyor. 16 katlı bir binanın bodrum katında yer alan gece kulübündeki yangın olayı sonrasında 11 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüphelilerin savcılıktaki işlemleri tamamlandıktan sonra, 9’u “taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Diğer 2 şüpheli ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Şimdi ise şüphelilerin hakimlik sorgusuna başlanması bekleniyor. Bu süreçte, iş yerine dair ruhsatlandırma, çalışma izni ve denetim süreçlerine ilişkin tüm belgeler toplanmaya devam ediyor ve ilgili kamu görevlileri hakkında da soruşturma işlemi yapılacak.

Olay, Beşiktaş ilçesi Gayrettepe’de bulunan 16 katlı bir binanın -1 ve -2. katlarında faaliyet gösteren “Masquerade Club” isimli gece kulübünde 2 Nisan’da yaşanan tadilat sırasında çıkan yangın sonucunda 29 kişinin hayatını kaybetmesi ve 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanmıştı.

Soruşturma kapsamında, iş yerinin mesul müdürü ve ortakları, muhasebeci, işletme müdürü, tadilatla ilgili sorumlular ve bir mobilyacı da gözaltına alınmıştı. Ancak mobilyacı E.E. emniyet işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı. Teknik servis sorumlusu ve sahne yapımı firması sahipleri de olayla ilgili olarak gözaltına alınmıştı.

Soruşturma devam ederken, bu faciaya sebep olan yangın olayının ayrıntıları ve sorumluları hakkında daha fazla bilgi ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu süreçte, adaletin sağlanması adına şüphelilere yönelik yargı sürecinin titizlikle yürütülmesi ve tüm detayların aydınlatılması önem arz etmektedir.

Olayla ilgili gelişmeler yakından takip edilmekte ve toplumun güvenliği adına gerekli adımların atılması için çalışmalar sürdürülmektedir. İstanbul Gayrettepe’deki gece kulübünde meydana gelen yangın faciası, birçok kişinin hayatını kaybetmesine sebep olmuş ve toplumda derin bir üzüntü yaratmıştır. Bu nedenle, sorumluların adalet önünde hesap vermeleri ve benzeri faciaların önüne geçilmesi için gerekli önlemlerin alınması büyük bir önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Gayrettepe’deki Yangın Faciası: Tutuklama Talebiyle Hakimlik Sorgusu Başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!