G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.694,94

Kemal Kılıçdaroğlu: “Partimizin başarısı bizi gururlandırdı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarına ilişkin ilk değerlendirmesini KRT’den Zübeyde Sarı’ya yaptı. Kılıçdaroğlu, Ankara’daki ofisinde yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Partimizin başarısı bizi gururlandırmıştır.” dedi.

Eylül ayında yapılacak olan tüzük kurultayına değinen Kılıçdaroğlu, “Yakın zamanda bir kurultay olacağını sanmıyorum. Biliyorsunuz tüzük kurultayı olacak, daha bir şey görmedik. Tüzüğü görmek gerekiyor. İşte o zaman gerçekten bir değişim oldu diyebiliriz.” ifadelerine yer verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim sonrası kendisini aramadığını belirten Kılıçdaroğlu, CHP’nin seçim başarısını üç gerekçe ile açıkladı. İlk olarak, AKP’ye küskün olan seçmenin sandığa gitmemesi, ikincisi seçimin AKP ve CHP arasında geçmesi ve AKP’ye küskün olan seçmenin diğer muhalefet partilerine oy vermek istememesi, üçüncü olarak ise Kürt seçmenin CHP’yi tercih etmesi olarak belirtti. Kılıçdaroğlu, geçmişte Kürtlerle kurdukları ortaklaşma zemininin bu tercihte etkili olduğunu belirtti.

Siyasetten çekilip çekilmeyeceği sorusuna ise, “Ben siyaseti bıraksam da siyaset beni bırakmaz.” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu’nun değerlendirmeleri ve açıklamaları, seçim sonuçlarının ardından CHP’nin geleceği ve siyasi yönetime etkisi hakkında önemli ipuçları sunmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kemal Kılıçdaroğlu: “Partimizin başarısı bizi gururlandırdı”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!