G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Sonra Sigaraya Zam Geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart Pazar günü gerçekleşen yerel seçimlerin ardından sigaraya zam gelme ihtimaliyle ilgili söylentiler ortaya atıldı. 4 Nisan tarihinde JTI grubu sigaralara, 5 Nisan tarihinde PM grubu sigaralara zam yapıldı. Daha sonra ise BAT grubuna 6-8 TL arasında zam geldi. Bu zam sonrasında BAT grubunun en ucuz sigarası 60 TL, en pahalı sigarası ise 72 TL oldu.

JTI ve PM gruplarına gelen zamların ardından 6 Nisan tarihinde BAT grubuna da zam geleceği duyuruldu. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, bu zam hakkında açıklamalarda bulundu. Böylece BAT grubunun fiyatları da JTI ve PM gruplarıyla aynı seviyeye yükselmiş oldu.

PM grubu sigaralara 5 TL’nin üzerinde zam yapılırken, en ucuz sigaranın fiyatı 60 TL’ye, en pahalısının ise 67 TL’ye yükseldiği belirtildi. JTI grubunda ise dün 9 TL’lik büyük bir zam yapılmış, en ucuz sigaranın fiyatı 58 TL olmuştu. Zam sonrasında sigara fiyatları oldukça artış göstermiş oldu.

Sigara kullanımının akciğer kanserinin en yaygın sebeplerinden biri olduğu bilinmektedir. Ayrıca sigara dumanının pasif içiciler üzerinde de olumsuz etkilere neden olduğu ve akciğer kanseri riskini yüzde 24 oranında artırdığı belirtiliyor. Bu nedenle sigara kullanımının sadece bireyler üzerinde değil, çevrelerindekiler üzerinde de olumsuz etkilere yol açabileceği vurgulanıyor. Tedbirli olmak ve sağlıklı yaşam için sigara kullanımının azaltılması veya bırakılması öneriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sonra Sigaraya Zam Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!