G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,50
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,77
GR. ALTIN2.847,36
BTC2.169.630,32

İstanbul Beşiktaş’ta Patlak Veren Faciadan Korkunç Detaylar Ortaya Çıktı: 29 İşçi Öldü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2 Nisan tarihinde İstanbul Beşiktaş’ta bulunan bir gece kulübünde meydana gelen yangın faciası, 29 işçinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Olay sonrası başlatılan soruşturma kapsamında 11 kişi gözaltına alındı ve 9’u tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bu 9 kişiden 8’i tutuklanırken, diğeri ise serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca olayla ilgili olarak 3 kişilik bir iş güvenliği ve yangın uzmanı heyeti oluşturuldu ve olay yerinde incelemelerde bulunuldu. Soruşturma kapsamında şüphelilerin kusurlu oldukları belirtilirken, yangın çıkış kapılarının kapalı olduğu, yangın söndürme sistemlerinin çalışmadığı ve yangın tüplerinden bazılarının eksik olduğu tespit edildi.

Tutuklanan şüphelilerin, gece kulübünün farklı alanlarında çalışma yaptıkları belirtildi. Şirketlerin mali işlerinden sorumlu olan bir şüphelinin yanı sıra mobilya ve demir işçilerinin patronlarının da tutuklandığı açıklandı. Bu şahısların görevlerini yerine getirmediği ve işyerinin gerekli güvenlik önlemleri almadığı belirtildi.

Yangın faciasına karışan işyeri sahipleri ve sorumlularından alınan ifadelerde, tadilat sırasında işçilerin son günlerinde oldukları ve işlerini bitirmek üzere oldukları aktarıldı. Bir tanık ifadesinde, işyerinde beklenmedik bir kalabalıkla çalışmak zorunda bırakıldıklarını ve acil bir durumda çıkmak için uygun kaçış yollarının olmadığını belirtti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan bilirkişi raporuna göre, yangın sırasında kulübün her alanında aynı anda çalışmaların yürütüldüğü ve çok fazla işçinin içeride olduğu tespit edildi. Çalışanların yangına müdahale etmeye çalıştığı ancak yangının hızla büyüdüğü ve çıkış yollarının alevlerle kapandığı ifade edildi.

Tutuklanan şüphelilerin, iş yerindeki güvenlik açıklarına rağmen gerekli tedbirleri almadığı ve bu durumun 29 işçinin hayatını kaybetmesine sebep olduğu belirtildi. Olayın toplumda infiale yol açması ve şüphelilerin serbest bırakılmaları durumunda delilleri karartabilecekleri de vurgulandı. Devamının geleceği üzerinde ise endişeler bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Beşiktaş’ta Patlak Veren Faciadan Korkunç Detaylar Ortaya Çıktı: 29 İşçi Öldü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!