G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.960,68
Petrol74,73
GR. ALTIN2.859,16
BTC2.163.139,50

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail’in Sivil Katliamına Tepki Gösterdi ve Beklentilerini Sıraladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dünya Merkez Mutfağı’nın 1 Nisan’da Gazze’de gerçekleşen saldırıda 7 çalışanın öldürülmesini şiddetle kınadı. Blinken, İsrail hükümetinden somut, detaylı ve ölçülebilir adımlar atmasını ve sivillerin korunması konusunda gerekli değişiklikleri yapmasını beklediklerini belirtti. NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın ardından basın toplantısı düzenleyen Blinken, insani yardım çalışanlarının kahramanlar olduğunu vurgulayarak, Gazze’de acilen ateşkes sağlanması gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesi hakkında bilgi veren Blinken, ABD’nin İsrail’den sivilleri ve insani yardım çalışanlarını korumak için somut adımlar atmasını beklediklerini ifade etti. Aksi halde politikalarında değişiklik yapabileceklerini belirtti. Blinken, Gazze’ye yönelik insani yardımların artırılması gerektiğinin altını çizdi ve İsrail’in bu konuda destek vermesini talep etti.

Deyr el-Belah bölgesinde gerçekleşen saldırıda hayatını kaybeden 7 World Central Kitchen çalışanının farklı ülkelerden olduğu açıklandı. Avustralya, Polonya, Birleşik Krallık, ABD-Kanada ve Filistin uyruklu olan çalışanlar, saldırı sırasında çatışmasızlık bölgesinde kuruluş logosu taşıyan 2 zırhlı araçta bulunuyordu. İsrail Başbakanı Netanyahu ise olayın kasıtlı olmadığını savunarak, savaş dönemlerinde benzer olayların yaşandığını ifade etti ve her türlü önlemi alacaklarını vurguladı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın da Netanyahu’ya insani yardım görevlilerine yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu ve bundan sonraki yardımların sivillerin korunmasına bağlı olacağını belirttiği açıklamalar hatırlatıldı. Blinken, Gazze’deki insani durumun ciddiyetine dikkat çekerek, İsrail’den insani yardımların artırılması ve sivillerin korunması için gerekli adımları atmasını beklediklerini söyledi.

Özetle, Blinken, Dünya Merkez Mutfağı çalışanlarının öldürülmesini kınadı ve İsrail’i insani yardımlar artırması ve sivillerin korunması konusunda somut adımlar atmaya çağırdı. ABD’nin İsrail’e yapacağı yardımların bu konuya bağlı olacağını belirtti ve Gazze’de acilen ateşkes sağlanmasının önemine vurgu yaptı. Netanyahu ise olayın kasıtlı olmadığını savundu ve benzer olayların yaşandığı savaş dönemlerinde gereken önlemlerin alınacağını söyledi. Son olarak, uluslararası toplumun olaya tepkisi ve beklentileri dile getirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail’in Sivil Katliamına Tepki Gösterdi ve Beklentilerini Sıraladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!