G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,50
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,77
GR. ALTIN2.847,36
BTC2.169.630,32

Isparta’da Acil İniş Yapan Helikopter Korkuttu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Isparta’dan kalkış yapan Kara Havacılık Okul Komutanlığı’na ait UH-1 tipi helikopter, Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı Ardıçlı Köyü’nün 2 kilometre güneyinde, Burdur gölü kıyı çizgisine yakın bir noktada yağ kaçağı nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kaldı. Helikopterin iniş yapması sonrasında çevresindeki güvenlik önlemleri alındı ve teknik ekip ile jandarma ekipleri arıza nedeniyle zorunlu iniş yapan helikoptere müdahale etmek üzere geldi.

Helikopterde bulunan 5 personelin herhangi bir yaralanma yaşamadan kurtulduğu belirtildi. Ayrıca helikopterde herhangi bir hasarın oluşmadığı bilgisi de paylaşıldı. Personel helikopterden tahliye edilirken, helikopterin tahliye çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

Olayla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, helikopterin yağ kaçağı sebebiyle acil iniş yaptığı ve personelin herhangi bir yaralanma yaşamadan kurtulduğu vurgulandı. Helikopterin göl kenarındaki arazide bulunması iniş sonrası müdahale ve tahliye çalışmalarını kolaylaştırdı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, helikopter Burdur gölü kıyı çizgisine yakın bir noktaya acil iniş yaptı ve kısa sürede çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Teknik ekip ve jandarma ekipleri de helikoptere ulaşarak arıza nedeniyle yapılan zorunlu inişe müdahale etti.

Yaşanan olayda herhangi bir yaralanma olmaması personelin sağlık durumunun iyi olduğunu gösterirken, helikopterde oluşan arızanın sebep olduğu acil inişin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi önemli bir husus olarak belirtildi. Helikopterin tahliye çalışmalarının hızla ilerlemesi beklenirken, olayın detayları hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Yağ kaçağı sebebiyle gerçekleşen acil inişin ardından helikopterin tekrar uçuşa elverişli hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Isparta’da Acil İniş Yapan Helikopter Korkuttu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!