G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.928,70
Petrol74,56
GR. ALTIN2.865,03
BTC2.161.311,57

Norveç, İsveç’te Provokasyon Yapan Iraklıyı Geri Gönderiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Norveç, iltica talebini kabul etmeyerek, Kur’an-ı Kerim yakma provokasyonları ile bilinen Iraklı Salwan Momika’nın sınır dışı edilmesi kararını verdi. Momika, İsveç’ten Norveç’e geçerek yaptığı iltica talebi reddedildi ve sınır dışı edilme sürecine alındı. Norveç Göç Ofisi, Momika’nın 28 Mart’ta iltica başvurusunun reddedildiğini ve sınır dışı edilme kararıyla tutuklandığını duyurdu. Dublin Sığınma Anlaşması gereği, Momika’nın ilk iltica ettiği ülke olan İsveç’e geri gönderilmesi kararlaştırıldı.

İsveç Göçmenler Ofisi Müdürü, Norveç tarafından verilen kararı kabul ettiklerini ve Dublin Sığınma Anlaşması uyarınca Momika’nın İsveç’e teslim edileceğini açıkladı. İsveç Göç Temyiz Mahkemesi, Momika hakkında alınan sınır dışı kararını onayladıktan sonra, Momika Norveç’e iltica etmek için İsveç’ten ayrılmıştı. Momika’nın, İsveç’te gerçekleştirdiği provokatif eylemler sonucunda iltica talebi Norveç tarafından reddedilmiştir.

Momika, İsveç ve Danimarka’da bir dizi Kur’an-ı Kerim yakma provokasyonunda bulunmuştu. Stockholm’de cami önünde polis koruması altında Kur’an-ı Kerim’i ateşe veren Momika, daha sonra bu tür eylemlerine devam etmişti. İsveç ve Danimarka’da gerginlik yaratan eylemlerinden dolayı, iltica talebi reddedilerek sınır dışı edilme sürecine alındı. Momika’nın eylemleri, bölgede dini ve siyasi gerilimlere sebep olmuş ve halkın tepkisine neden olmuştu.

Son olarak, Iraklı Salwan Momika’nın iltica talebinin Norveç tarafından reddedilmesiyle birlikte, provokatif eylemler sergileyen kişilere karşı alınan sınırlayıcı tedbirler ve yaptırımların arttığı görülmektedir. Dadlandırıcı ve provokatif eylemlerde bulunan kişilerin, uluslararası anlaşmalara ve kurallara uymamaları durumunda, ülkeler arasında geri gönderilme ve sınırdışı edilme gibi kararlarla karşılaşabilecekleri anlaşılmaktadır. Bu durum, toplumları rahatsız eden ve gerginlik yaratan provokatif davranışlara karşı, yetkili kurumların sert tedbirler alabileceğini göstermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Norveç, İsveç’te Provokasyon Yapan Iraklıyı Geri Gönderiyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!