G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.156.249,88

Dilan Polat Davasında Tutuklu Avukatlarından İtiraz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunulan dilekçede, Parlak’ın güzellik merkezine gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan Dilan ve Engin Polat çiftinin avukatı, müvekkillerinin tutukluluk durumuna itirazda bulundu. Mahkeme heyeti, sanıkların suçlamaları, hüküm gerektiren suçların işlenme süresi, tutuklu kaldıkları zamanın bu süreye oranı ve dosyadaki kanıtları değerlendirdikten sonra kaçma ihtimalini göz önünde bulundurdu. Ardından Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Batuhan İnci, İsmail Emre Arifoğlu, Nizamettin Bilgili, Onur Abiç ve Yunus Emre Yıldız adlı sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesine karar verdi.

Soruşturmanın detaylarına göre, Dilan Polat’ın Banu Parlak’ın iş yerine silahlı saldırı düzenlemesi üzerine Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir iddianame hazırlandı. İddianamede, Barış Boyun, Beratcan ve Batin Can Gökdemir’in silahlı suç işlemek amacıyla örgüt kurma, silahla tehdit, mala zarar verme ve ruhsatsız silah taşıma gibi suçlardan toplamda 8 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapis cezası istendi. Aynı iddianamede Dilan, Engin ve Sezgin Polat’ın da birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit suçunu azmettirme ve mala zarar vermeye azmettirme suçlarından ayrı ayrı 2 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Diğer sanıklar Batuhan İnci, İsmail Emre Arifoğlu, Nizamettin Bilgili, Onur Abiç, Yunus Emre Yıldız ve Sezgin Polat için de farklı suçlardan 2 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Bu gelişmeler sonrasında mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesine karar verdi. Söz konusu silahlı saldırıyla ilgili hala süren soruşturma ve yargılama süreci, toplamda 8 yıldan fazla hapis cezasıyla sonuçlanabilecek suçlamalar içermektedir. Bu nedenle sanıkların kaçma ihtimaline karşı tutuklu kalmalarının devam etmesi sağlanmıştır.

Bu süreçte, hukuki prosedürler titizlikle takip edilerek adil bir yargılama süreci izlenmektedir. Sanıkların avukatları da müvekkillerinin haklarını savunmaya devam etmektedir. Mahkeme kararları ve ilerleyen süreçle ilgili detaylar ise yakından takip edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dilan Polat Davasında Tutuklu Avukatlarından İtiraz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!